Motivul pentru care Camila Giorgi riscă 2 ani de închisoare. Rivala Simonei Halep e în centrul unui scandal medical în Italia

Mihnea Tălău 06.01.2023, 20:57
Motivul pentru care Camila Giorgi riscă 2 ani de închisoare. Rivala Simonei Halep e în centrul unui scandal medical în Italia

Un nou scandal zguduie lumea tenisului. Medicul italian de origine română Daniela Grillone Tecioiu a oferit informații noi în cazul jucătoarei de tenis Camilei Giorgi, acuzată că ar fi utilizat certificate false de vaccinare anti-COVID.

Camila Giorgi ar fi primit certificatul verde fără să se vaccineze

Medicul a fost arestat în urma anchetei care vizează nu mai puțin de 300 de persoane care au primit Green Pass fără să se vaccineze cu serul anti-Covid. Printre acestea se numără și Camila Georgi, tenismena aflată pe locul 66 WTA.

Dacă jucătoarea din Constanța, Simona Halep, este acuzată și suspendată după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în sport, italianca este bănuită că s-a folosit de un certificat Covid, fals.

Daniela Grillone Tecioiu, alături de soțul său, Andrea Giacoppo și nefrologul Erich Goepel Volker au fost arestați, după care eliberați, până la judecarea cazului. Daniela Grillone Tecioiu ar fi admis că le-ar fi oferit certificate verzi membrilor familiei Giorgi fără a-i fi vaccinat vreodată.

„Am oferit certificate verzi false întregii familii Giorgi,” a fost declarația mediclui în vârstă de 57 de ani. „Camila a venit să mă întrebe de posibilitatea obținerii unor atestate false,” a mai spus medicul Daniela Grillone Tecioiu, scrie sport.ro.

Proiectul privind certificatul verde COVID obligatoriu pentru angajati, amanat. PNL nu este de acord cu testarea gratuita
Certificatul verde COVID 

Ce pedeapsă riscă tenismena italiană

Potrivit Corriere del Veneto, jucătoarea italiană de tenis ar fi procedat la fel în cazul tuturor vaccinurilor, nu doar în situația vaccinării anti-COVID.

Falsul în acte suspectat în cazul jucătoarei de tenis Camila Giorgi ar putea fi pedepsită cu închisoarea, pe o perioadă cuprinsă între 3 luni și 2 ani. Pedeapsa ar putea fi dublată de o excludere a sa din circuitul WTA.

Până la soluționarea cazului investigat de Procuratura din Vicenza, Camila Giorgi o va întâlni pe Sorana Cîrstea într-un meci tare al primului tur de calificări din turneul WTA 500 de la Adelaide 2.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...