Motivul pentru care asiaticii au ochii îngustați. Specialiștii sunt siguri de asta

Stan Filon 18.09.2020, 11:40
Motivul pentru care asiaticii au ochii îngustați. Specialiștii sunt siguri de asta

Cercetătorii au aflat, în sfârșit, de ce au asiaticii ochii alungiți! Rasa mongoloidă, cunoscut și ca rasa galbenă, este denumirea uneia dintre cele trei mari rase omenești, răspândită în Asia Centrală, Asia de Est, de Nord și de Sud-Est.

S-a aflat motivul pentru care asiaticii au ochii îngustați

Cercetătorii spun că oamenii din rasa mongoloidă au ochii îngustați ca un răspuns al organismului la condițiile geografice în care trăiesc aceștia. Așadar, se consideră că ar fi vorba de o adaptare la mediu: soarele și praful din deșerturile aride, furtunile de zăpadă din deșerturile reci, praful din tundră, etc.

Din cauza acestor aspecte geografice, sute de generații au stat cu ochii strânși din cauza luminii puternice și asa se face că li s-au modificat trăsăturile feței. Pleoapa superioară are un pliu/cută care se suprapune peste unghiul intern al ochiului dând impresia vizuală că ochiul este mic și oblic. Este un caracter specific al rasei mongoloide (așa numita rasă galbenă).

S-a aflat motivul pentru care asiaticii au ochii ingustati
S-a aflat motivul pentru care asiaticii au ochii ingustati

Rasa mongoloidă este cea mai mare rasă umană de pe pământ

Rasa mongoloidă (mai rar, rasa galbenă) este denumirea uneia dintre cele trei mari rase omenești, răspândită în Asia Centrală, Asia de Est, de Nord și de Sud-Est.

Termenul mongoloid desemnează o grupă de oameni cu trăsături fizice întâlnite în Asia centrală și face referire la grupul etnic al mongolilor. Membrii rasei mongoloide împărtășesc diverse trăsături fizice, cele mai des întâlnite fiind pilozitatea redusă, părul negru și drept (calviția este rară), pliuri epicantice care dau ochiului un aspect oblic, pomeții obrajilor proeminenți, buze subțiri, au capul și fața în general rotunde, culoarea ochilor este neagră sau căprui închisă, iar pielea este deschisă la culoare, având o nuanță mai galbenă.

Populații mari de oameni aparținând rasei mongoloide se întâlnesc în principal pe continentul asiatic, în special în părțile de nord- est dar reprezintă și o mare parte din populația țărilor din Asia de sud-est. În America, populația indigenă de amerindieni împărtășește unele trăsături ale rasei mongoloide, dar este considerată deseori o rasă aparte.

Ochii îngustați sunt prezenți și la mulți bebeluși europeni, însă odată cu creșterea această trăsătură dispare complet. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și modului de trai, cercetătorii spun că ”pliul mongol” ar începe să dispară și peste alte câteva sute sau chiar mii de generații acesta să dispară complet, iar între europeni și asiatici să nu mai fie diferențe foarte mari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...