Motivul din spatele deciziei de retragere a lui Robert Glință. Camelia Potec a spus adevărul despre situația sportivului

Stan Filon 18.01.2023, 15:05
Motivul din spatele deciziei de retragere a lui Robert Glință. Camelia Potec a spus adevărul despre situația sportivului

Înotătorul Robert Glință a șocat audiența, după ce a anunțat că se retrage din competițiile sportive, deși are doar 25 de ani! Sportivul a spus că „resursele sunt epuizate” și le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături în acești ani, inclusiv fanilor săi. Acum a venit și prima reacție și de la Federația Româna de Natație și Pentatlon Modern.

Motivul din spatele deciziei de retragere a lui Robert Glință

Așadar prima reacție de la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a venit acum, după ce s-a aflat că Robert Glință s-a retras din competițiile sportive la doar 25 de ani, la doar un an distanță de Jocurile Olimpice de la Paris.

„Probabil că l-a afectat mult perioada de recuperare și reîntoarcerea în bazin, și l-au făcut să se gândească mai bine dacă mai poate sau nu să continue la acest nivel. Nu este o decizie deloc ușoară, cred că dă dovadă de foarte multă maturitate pentru că se retrage cu doar un an înainte de JO de la Paris, dar acum este decizia proprie.

Motivul din spatele deciziei de retragere a lui Robert Glinta
Motivul din spatele deciziei de retragere a lui Robert Glinta

„A știut mereu ce se întâmplă”

Noi știam, am fost contactați și noi înainte, și nu era normal să comunicăm noi înaintea lui. Robert a fost mereu un sportiv profesionist și a știut mereu ce se întâmplă și ce face fiecare dintre noi și a anunțat pe toată lumea, pe cei de la Dinamo, pe noi la federație și automat și la COSR”, a spus Camelia Potec, potrivit Sport Total FM.

Mesajul lui Robert Glință a venit ca n trăsnet, pe Facebook. Fanii săi au fost luați prin surprindere să afle că sportivul lor preferat a decis să se retragă din competiții la vârsta de 25 de ani. Iată mesajul sportivului:

„A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi. Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne pentru totdeauna.

„Resursele sunt epuizate”

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei a jucat un rol uriaș și a lăsat o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința. Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație. Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă. A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, a anunțat Glință pe Facebook.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...