Motivul din spatele absenței lui Vladimir Putin de la conferința de la finalul anului. De ce și-a anulat liderul rus apariția. „E un semn de îngrijorare”

Ana Anitoiu 13.12.2022, 14:38
Motivul din spatele absenței lui Vladimir Putin de la conferința de la finalul anului. De ce și-a anulat liderul rus apariția. „E un semn de îngrijorare”

Motivul din spatele absenței lui Vladimir Putin de la conferința de la finalul anului a fost dezvăluit. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat faptul că președintele și-a anulat apariția la acest eveniment, iar fostul ambasador american la Moscova, John Sullivan, a spus de ce ar fi luat liderul rus această decizie.

De ce a decis Vladimir Putin să nu participe la conferință

Anterior, Vladimir Putin a lipsit de la conferința de sfârșit de an doar în 2005 și în perioada 2008 – 2012, când a servit ca prim-ministru al Rusiei. Acum, decizia acestuia de a nu se prezenta la eveniment a fost confirmată de Dmitri Peskov, care a precizat că speră ca liderul rus să găsească o „oportunitate” de a comunica cu presa.

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Moscova, John Sullivan, consideră că liderul de la Kremlin încearcă să evite să fie chestionat în legătură cu războiul din Ucraina.

„Cred că e un semn de îngrijorare în legătură cu sprijinul său pe plan intern. Vladimir Putin nu dorește să iasă și să petreacă ore în fața jurnaliștilor, chiar și a celor din presa de stat, și să riște să-i fie adresate întrebări incomode sau supărătoare”, a spus John Sullivan la CNN.

Vointa lui Vladimir Putin, impusa pe teritoriile anexate din Ucraina
Vladimir Putin

Ce întrebări a primit Vladimir Putin la cea mai recentă conferință

La cea mai recentă conferință de presă de final de an la care a participat, anul trecut, Vladimir Putin a fost întrebat despre acumularea de forțe militare la granița cu Ucraina, despre dezvoltarea alianței cu China precum și despre chestiuni precum tratamentul primit la închisoare de opozantul politic Aleksei Navalnîi.

În afară de conferința de presă, în anii anteriori Vladimir Putin s-a adresat Adunării Federale, adică legislativului rus. În plus, a participat la un alt tip de eveniment, larg mediatizat, numit „Linia directă”, în care răspundea întrebărilor formulate de cetățeni.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov nu a menționat o dată la care Vladimir Putin și-ar putea susține eventualul discurs către Adunarea Federală și nici pentru Linia directă cu cetățenii.

Anterior, Dmitri Peskov a spus că președintele rus se va adresa legislativului rus înainte de sfârșitul anului, dar a precizat că decizia depinde de programul lui Vladimir Putin, care este „foarte dinamic”, în contextul evenimentelor actuale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...