Motivul cutremurător pentru care au fost condamnați la moarte în Europa doi frați. Acum își așteaptă execuția

Redacția IMPACT 04.06.2020, 19:42

Deși pare greu de crezut, există mai multe locuri în lume în care pedeapsa capitală cu moartea încă este rămasă în vigoare. Arabia Saudită, Somalia sau Pakistan sunt unele dintre statele în care această pedeapsă încă se aplică. În Europa, Belarus a rămas singura țară care practică acest mod crud ca sancțiune. Cum arată povestea a doi frați care își așteaptă condamnarea?

Povestea impresionantă a doi frați condamnați la moarte

Stanislaw Kostsew, în vârstă de 19 ani și frate său mai mare, și Ilya Kostsew, în vârstă de 21 de ani au fost condamnați recent la moarte, în Belarus. Cei doi sunt vinovați pentru uciderea din culpă a fostei lor profesoare, Natalya Kostritsa, pe care au înjunghiat-o de peste 100 de ori. După fapta comisă, cei doi frați au incendiat casa în care locuia femeia, scrie Libertatea, citând BBC.

 

„Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat. Mai întâi unul, apoi încă unul, apoi toți. Pentru mine a fost ca și cum viața mea ar fi fost supusă judecății”, a declarat Hanna Kostsewa, sora celor doi.

Alexander Lukashenko, președintele Belarusului spune că cei doi care au ucis-o pe profesoara lor merită tot ceea ce li se întâmplă. Șeful Statului se adresează cu apelativul „gunoaie” pentru a-i descrie pe Stanislaw și Ilya Kostsew.

„Sunt gunoaie, nu există un cuvânt pentru ei. Au avut probleme înainte şi au fost pedepsiţi. Au ucis o profesoară pentru că a vrut să salveze nişte copii. Sora lor e nimic, e un element antisocial. Biata profesoară a încercat să salveze doi copii, iar ei au măcelărit-o”, a declarat Alexander Lukashenko, președintele din Belarus.

Alexander Lukashenko este președintele țării din 1994 și de atunci și până acum, o singură dată a recurs la o excepție pentru o persoană, în ceea ce privește pedeapsa cu moartea.

Până în 2017, 142 de state au bolit pedeapsa cu moartea prin lege sau în practică, rămânând astfel 56 de țări care încă aplică această pedeapsă. Cu excepția Chinei, unde se presupune că ar fi avut loc mii de execuții, în total, în lume s-au înregistrat peste 993 de execuții, în 23 de țări, unde peste 20.000 de oameni au fost condamnați la moarte, arată datele furnizate de Parlamentul European.

Urmăriți Impact.ro și pe