Motivul ciudat pentru care pungile cu chipsuri au mai mult aer decât cartofi. Trebuie să afli

Iancu Andreea, Alexandra Chiric 30.07.2021, 14:29
Motivul ciudat pentru care pungile cu chipsuri au mai mult aer decât cartofi. Trebuie să afli

Chipsurile reprezintă gustarea la care apelăm de fiecare dată când ne vedem cu prietenii sau ne întâlnim pentru o petrecere. Totuși, dincolo de aromele caracteristice fiecărui sortiment, există o curiozitate pe care mulți o au când vine vorba despre motivul pentru care pungile cu chipsuri au mai mult aer în ele decât cartofi. Cu siguranță cu toții am observat că ambalajele par mai mult goale, iar explicația este una cât se poate de logică și îndreptățită. Deși ne grăbim să judecăm producătorii, în realitate nu e vorba despre a ne „păcăli la gramaj”.

Motivul pentru care pungile cu chipsuri au mai mult aer decât cartofi

Considerate de mulți o gustare nesănătoasă, mai ales dacă vorbim despre acele chipsuri la pungă, acestea sunt totuși gustoase și ne atrag din când în când să le consumăm. Totuși, de fiecare dată când deschidem o pungile cu chipsuri descoperim că acestea au mai mult aer decât cartofi. Chiar dacă, la prima vedere, pare că suntem păcăliți, producătorii au o explicație cât se poate de pertinentă. Aceștia au dezvăluit care este motivul ciudat pentru care cumpărăm pungi cu aer chipsuri.

Spațiul suplimentar este păstrat intenționat pentru a proteja marfa, astfel încât chipsurile să nu se sfărâme atunci când acestea sunt transportate sau comercializate. Atunci când pungile sunt depozitate, mai cu seamă în situația când ele sunt așezate în spații mici, înguste, unde pot fi lovite, aerul din interior le ajută să păstreze conținutul intact.

Motivul ciudat pentru care pungile cu chipsuri au mai mult aer decât cartofi. Trebuie să afli
Ce conțin, de fapt, ambalajele de chipsuri

Ce conține, de fapt, aerul din pungile cu chipsuri

Cumpărarea unei pungi de chipsuri poate fi mult mai tentantă în cazul în care aceasta are dimensiuni generoase, însă, dincolo de faptul că acestea au un conținut mai bogat al produsului în sine, ele conțin și acel aer despre care am menționat că le protejează la depozitare și transport. Totuși, puțin cunosc faptul că aerul din pungile cu chipsuri nu este, de fapt, oxigen, care ar duce la deteriorarea chipsurilor, ci azot.

Acest element chimic reprezintă 78% din atmosfera planetei noastre, deci nu reprezintă o îngrijorare pentru sănătate. În plus, potrivit unui studiu realizat în 1994, azotul ajută ca alimentele să rămână proaspete. Totodată, o lege adoptată în Statele Unite ale Americii în 1996 le impunea producătorilor de chipsuri să menționeze pe ambalaj greutatea netă a produsului vândut. Așadar, chiar dacă punga de chipsuri pare una generoasă, aceasta nu conține neapărat și mai mult produs, astfel că este necesar să citiți eticheta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...