Moscova vrea ca „țările neprietenoase” să fie numite chiar „ostile”. România se află pe listă

Beatrice Dumitru 17.05.2022, 13:59
Moscova vrea ca „țările neprietenoase” să fie numite chiar „ostile”. România se află pe listă

Rusia a fost pedepsită pentru invadarea Ucrainei, iar Occidentul a dictat măsuri fără precedent pentru a pune presiune pe economia țării. După această mișcare, Moscova a reacționat și a întocmit o listă a țările „neprietenoase”, iar acum spune că pot fi numite chiar „ostile” pentru că ceea ce fac ele este un război.

Țările considerate ostile de Rusia

Guvernul rus a prezentat, la începutul lunii martie, lista țărilor pe care le consideră „neprietenoase”, aceasta incluzând toate statele membre ale Uniunii Europene. Aceste țări au impus ori s-au alăturat sancţiunilor instituite împotriva Rusiei după începerea invaziei trupelor ruse în Ucraina.

Acum, Rusia a spus că țările occidentale, inclusiv Statele Unite și cele din Uniunea Europeană, care poartă un război pe plan diplomatic, politic şi economic împotriva Rusiei, ar putea fi numite direct state „ostile”, scrie TASS.

Moscova vrea ca „țările neprietenoase” să fie numite chiar „ostile”. Și România se află pe listă
Rusia a primit sancțiuni dure după invadarea Ucrainei.

Războiul hibrid este ceea ce se întâmplă acum, ceea ce am întâlnit. Nu se limitează la consilierii americani și britanici, care le spun naționaliștilor ucraineni înarmați ce să facă și care le furnizează date de informații și așa mai departe. Nu. Este un război diplomatic și politic. Există încercări să ne izoleze de lume. Este război economic„, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Este adevărat că tot ne referim la ele ca fiind state neprietenoase, dar ar trebui să spun că sunt state ostile, pentru că ceea ce fac ele este război”, a adăugat Peskov.

„Vladimir Putin știe încotro îşi duce ţara”

Dmitri Peskov a făcut referire și la sancțiunile dictate de Occident împotriva Trezoreriei și Băncii Centrale a Rusiei, afirmând că dreptul la proprietate privată și la bunuri a încetat să mai fie sacru.  Acesta a spus că Rusia va depăşi această perioadă de „furtună perfectă” şi îşi va atinge toate obiectivele, deoarece Vladimir Putin „ştie încotro îşi duce ţara” şi se bucură de sprijinul populaţiei.

Banii noștri naționali au fost blocați. Cu alte cuvinte, activele noastre în dolari și euro din conturile din țările occidentale au fost înghețate. De fapt, au fost furate, încearcă să-i fure. Dar vom lupta pentru ei, desigur”, a afirmat Dmitri Peskov, adăugând că astfel de manifestări de ostilitate au fost multe de la începutul războiului.

Uniunea Europeană a pregătit al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include și embargoul asupra petrolului. Aceasta ar fi cea mai dură măsură după ce Mocova a invadat Ucraina, dar Ungaria a anunțat că nu susține această sancțiune. UE are nevoie ca toate cele 27 de state să fie de acord cu embargoul pentru ca măsura să poată fi pusă în aplicare.​​

Un embargo asupra petrolului rusesc, impus deja de Statele Unite și Marea Britanie, este văzut ca cea mai bună modalitate de a reduce veniturile Rusiei cu care finanțează războiul său din Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe