EXCLUSIV

Monica Tatoiu pleacă din România ca să scape de facturile la energie. Se duce în insule exotice. „E mai ieftin decât la București”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 28.09.2022, 18:44
Monica Tatoiu pleacă din România ca să scape de facturile la energie. Se duce în insule exotice. „E mai ieftin decât la București”. EXCLUSIV

Monica Tatoiu a fost la un pas de infarct după ce, încă din luna octombrie a anului trecut, s-a trezit cu niște facturi enorme la utilități. Aceasta a făcut reclamații peste reclamații, după care a schimbat furnizorul de electricitate. Pentru a nu mai avea parte de astfel de surprize neplăcute, potrivit propriilor sale mărturisiri, făcute în exclusivitate pentru impact.ro, Monica Tatoiu și-a umplut curtea de lemne și a făcut deja focul în șemineu când vremea s-a răcit. În perioada iernii, nu mai puțin de două luni, ea va fi plecată din țară, mai întâi în Guadalupe, apoi în Caraibe.

Cum evită Monica Tatoiu facturile la energie

Monica Tatoiu a spus întotdeauana lucrurilor pe nume și a reacționat de fiecare dată, la surprizele neplăcute de care au avut parte toți românii. Încă din luna octombrie a anului trecut, aceasta s-a trezit cu facturi enorme la utilități. A făcut reclamații peste reclamații, după care a schimbat furnizorul de electricitate.

Pentru a nu mai avea parte de astfel de surprize neplăcute, potrivit propriilor sale mărturisiri, făcute în exclusivitate pentru impact.ro, Monica Tatoiu știe deja ce va face în perioada iernii sau cum își va încălzi locuința când vremea se răcește.

„La mine facturile sunt mari încă de anul trecut, din octombrie. Era să fac infarct. Am făcut reclamații încă de atunci. Am schimbat, între timp, furnizorul. Dar mi-am cumpărat lemne, am curtea plină. Acum câteva zile, au fost 19 grade. Am un șemineu care încălzește toată casa. Plus că două luni voi fi plecată, deci nu va fi chiar așa rău, doar că trebuie să menții o anumită temperatură în casă.

O lună în Guadalupe, altă lună în Caraibe

„Voi pleca în Guadalupe cam toată luna noiembrie, de pe 6, până pe 7 decembrie. Apoi vin, fac sărbătorile acasă, după care, de pe 26, voi pleca în Caraibe. Merg la sufundări și mă mai întorc pe 23 februarie. Foarte mulți englezi, spanioli, francezi, închid casele, lasă temperatura doar să nu înghețe țevile, își iau animalele de companie și pleacă. În Reunion am întâlnit pensionari de la Paris care stăteau trei luni, și se întorceau abia în martie. Prețurile sunt foarte ok.

Un apartament pe malul mării în Reunion de două camere te duce la 500-600 euro, iar mâncarea nu e scumpă. E mai iefin ca la București. Eu am șase pisici, iguana, dar va rămâne prietena mea, care stă sus la etaj, și va avea ea grijă”, a declarat Monica Tatoiu în exclusivitate pentru impact.ro.

Monica Tatoiu pleacă din România ca să scape de facturile la energie. Se duce în insule exotice. „E mai ieftin decât la București”. EXCLUSIV
Monica Tatoiu pleaca din Romania pentru a evita facturile mari

Peripeții cu bagajele în America și-n România

Altfel, Monica Tatoiu s-a întors, recent, din Statele Unite, unde a avut în program mai multe întâlniri în interes profesional. Vedeta tv a avut peripeții cu bagajele atât la dus, cât și la întoarcere, în România.

„Mi-a venit o valiză, după două zile. A doua, nu. Soțul meu a sunat, i-au spus că nu o găsesc și ne vor despăgubi cu o mie de euro. Soțul a insistat că în acea geantă era o tonă de poze ale unei famlii care a plecat din America și dorea amintirile din 3-4 generații. Tot aeroportul s-a mobilizat, le-au căutat și le-au găsit.

Dar la întoarcere, în România, iar au fost probleme. Am plecat cu întârziere din Chicago și am avut doar 30 de minute, la escală. Eu m-am urcat în avionul de București, dar bagajele nu au apucat să fie puse. Când am ajuns, am văzut munți de bagaje, de la toate cursele. Noroc că am o prietenă, care m-a ajutat”.

„În America rafturile magazinelor sunt goale. Mi-am cumpărat doar câteva valize”

Monica Tatoiu a fost surprinsă să constate că America nu mai e ceea ce a fost odinioară. Aceasta ne-a mărturisit că totul s-a scumpit foarte mult și că rafturile magazinelor sunt momentan goale. Aceasta nu a putut să-și cumpere decât câteva valize și o ținută casual, pentru a putea participa la o întâlnire, dat fiind faptul că nu-i sosiseră bagajele.

„M-am întors tot cu două bagaje, unul gol. Mi-am cumpărat valize goale, acolo sunt ieftine și bune. Mi-am luat pentru întâlniri niște haine mai casual, iar după două zile mi-au venit bagajele. Rafturile magazinelor sunt goale, nu este marfă. Au avut probleme cu containerele blocate în China și-n porturile lor, plus că nu au personal pentru încărcare. Eu nu am mai văzut așa ceva în America…rafturi goale.

Și merg acolo cam în fiecare an. Plus că e foarte scump, s-a scumpit totul cu 30 la sută. Nu-ți mai vine să cumperi nimic. În octombrie plec în Italia, prefer să-mi cumpăr de acolo. O pereche de pantofi pe care în Italia o iau la 120-130 de euro, acolo e 300 de dolari. O sticlă de vin, la restaurant, care la noi e 80 de lei, acolo e 50 de dolari. Nu mai e America aceea accesibilă, cu care eram obișnuiți.

Nu te mai duci în America la shopping, ci în Europa. Plus multe magazine închise pentru că nu au personal. Nu mai vor să se angajeze, trăiesc cu ajutoare sociale de la domnul Biden. În America însă facturile nu sunt mari”, a completat aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe