Monica Pop, acuzaţii grave. Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. „Criminal”

Ana Anitoiu 08.03.2021, 17:36

Monica Pop a făcut acuzații grave. Medicul a dezvăluit cine este de vină, din punctul ei de vedere, de răspândirea noului coronavirus și îmbolnăvirea multor oameni de COVID-19, în România. Doctorul a precizat că unul dintre motivele importante ale creșterii numărului de infecții este trecut cu vederea.

Monica Pop, despre cine e de vină pentru răspândirea coronavirusului, în România

Mai exact, Monica Pop a spus că mulți români care au încercat să se protejeze și să îi protejeze pe ceilalți de infectarea cu noul coronavirus au fost păcăliți. Cum așa? Pe piața din România au ajuns milioane de măști neconforme. Astfel, multe persoane au crezut că sunt la adăpost cu aceste accesorii pe care le-au cumpărat, dar au ajuns să se îmbolnăvească sau chiar să moară din cauza COVID-19.

”S-a trecut cu vederea?!!!! Cine răspunde pentru milioanele de măști neconforme?! Nu s-a auzit să fi fost retrase! Le poartă încă mulți! Cum știm că achizițiile astea nu continuă, punând în pericol sănătatea și chiar viețile românilor!?! Zădărnicirea combaterii bolii, nu?! Masca e necesară! Protejează însă doar dacă e conformă! Că populația, în marea ei majoritate poartă mască, e clar. Însă unele, s-a constatat și anunțat că NU au calitățile necesare pentru a proteja! S-a luat vreo măsură? Au fost retrase? NU?! Atunci, E UNUL DIN MOTIVELE foarte SERIOASE ALE CREȘTERII numărului de INFECȚII!”, a scris Monica Pop, pe pagina ei de Facebook.

Monica Pop, acuzatii grave. Cine e de vina pentru raspandirea covid-19.
Masti de protectie

Monica Pop: ”Criminal! Nu plătește nimeni? Până când?”

De asemenea, pe același ton revoltat, medicul Monica Pop a întrebat dacă nu ar fi fost normal să se anunțe care sunt măștile de protecție neconforme, în contextul în care nepurtarea unei măști poate duce la o amendă considerabilă. În plus, doctorul a acuzat că ceea ce se întâmplă este ”criminal” și că nu oamenii ar trebui să fie trași la răspundere, ci ar trebui să plătească cei vinovați de vânzarea acestor produse ce în realitate nu pot ține la distanță COVID-19.

”E vinovată populația?! Nu e aceeași ?! Nu era normal să se anunțe care sunt măștile NEconforme?! Pentru nepurtarea măștii se dau amenzi imense iar pentru cei care au făcut achiziții incorecte, au câștigat bani mulți, oamenii le-au cumpărat cu bani munciți și nici măcar nu sunt protejați (unii s-au îmbolnăvit și chiar au decedat, din cauza acestor achiziții iresponsabile), NIMIC?! Ei nu sunt trași la răspundere?! Nici măcar nu s-a anunțat care sunt măștile neprotectoare pentru a fi retrase! Criminal! NU PLĂTEȘTE NIMENI? TOT OAMENII SUNT VINOVAȚI?! Până când?”, a mai scris Monica Pop.

Numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească, în România

Potrivit datelor ce au fost publicate luni de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.280 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, după ce au fost făcute 7.207 teste RT-PCR (5.414 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.793 la cerere) și 3.233 de teste rapide antigenice. În total, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 830.563 de cazuri COVID-19 în țară, iar 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, s-au înregistrat 63 de decese, iar bilanțul negru a ajuns la 20.963. În spitalele din țară, numărul total de persoane cu COVID-19 este de 9.825. Dintre acestea, 1.098 se află la ATI. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...