Monica Pop a spus adevărul. De ce au murit, de fapt, oamenii în România

Redacția IMPACT 07.05.2020, 16:31
Monica Pop a spus adevărul. De ce au murit, de fapt, oamenii în România

Monica Pop a spus adevărul despre situația din ultima perioadă, din România. Aceasta a explicat de ce au murit de fapt oamenii la noi în țară, și în contextul pandemiei cu noul virus. Situația este una tot mai îngrijorătoare, pentru că și numărul de cazuri, alături de cel de diagnosticări, este în continuă creștere.

Monica Pop a spus adevărul, în direct

Șefă de secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop a cerut ca spitalele să fie deschise de urgență. Totul spre folosul bolnavilor cronici din România, pentru care ar putea fi prea târziu, dacă nu le este aplicat un tratament de specialitate. Precizările foarte importante au fost făcute în cadrul unei intervenții televizate.

Monica Pop a făcut declarații surprinzătoare și în contextul în care multe spitale din țară au fost închise, fie transformate în secții specializate de tratare a bolnavilor diagnosticați cu noul virus. Medicul oftalmolog susține că prelungirea stării de urgență, odată cu data de 15 mai, ar fi un gest ilogic din partea autorităților. Monica Pop a mai declarat că mulți pacienți au fost condamnați la moarte, fiindcă spitalele au fost închise.

Monica Pop a spus adevărul. De ce au murit, de fapt, oamenii în România
Monica Pop a oferit o perspectivă sumbră, în cadrul unei intervenții pe Antena 3, despre decesele din România

De ce au murit, de fapt, oamenii în România?

„Cei de la conducere nu au înteles că sunt şi alte boli care exista în paralel cu această viroză. Pacienţii trebuie trataţi pentru că boala nu stagnează pentru că este stare de urgenţă. S-au pierdut vieţi. Pacienţii nu au avut unde să se adreseze sau a fost prea târziu”, a susținut Monica Pop, potrivit Antena 3.

„Nu înteleg de ce nu funcţionează policlinicile şi spitalele, măcar la nivel redus. Personal există, medici există. (…) E o mare problemă, înainte de COVID erau un mil de programări pe zi toate din toate domeniile medicale.  (…) Cred ca boala există, dar nu este un pericol aşa de mare cum se vorbeşte şi cred că măsurile au fost exagerate.”, a mai susținut șefa de pe oftalmologie.

Urmăriți Impact.ro și pe