Monica Pop a răbufnit! L-a pus la zid pe Nelu Tătaru: „Nu pot să cred că ați spus așa ceva! Doamne ferește”

Ioana Bucur, Cristi Ionică 16.04.2021, 14:01
Monica Pop a răbufnit! L-a pus la zid pe Nelu Tătaru: „Nu pot să cred că ați spus așa ceva! Doamne ferește”

Vaccinarea obligatorie a copiilor naște discuții aprinse în spațiul public. Monica Pop a răbufnit în momentul în care a auzit declarațiile fostului ministru liberal al Sănătății. Medicul l-a pus la zid pe Nelu Tătaru.

Monica Pop l-a pus la zid pe Nelu Tătaru

Campania națională de vaccinare anti Covid-19 a reaprins o discuție controversată în spațiul public românesc: vaccinarea obligatorie a copiilor, ce face subiectul unei legi la care se lucrează încă din 2017. Invitat la Televiziunea Română, în urmă cu câteva zile, fostul ministrul liberal al Sănătății a precizat că, în cazul în care se va menține obligativitatea în lege, vor apărea și anumite contravenții, în situația în care părinții vor refuza vaccinarea, cea mai mare amendă fiind de 10.000 de lei, potrivit legii vechi.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere. Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r. – amenda)”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat, apoi, ce se va întâmpla în cazul în care părintele plătește amenda și refuză să își lase copilul să fie vaccinat, Nelu Tătaru a dat de înțeles că s-ar putea ajuge la decăderea din drepturi.

„În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile strice și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a explicat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

Nelu Tătaru a vorbit în ziua alegerilor locale despre instituirea stării de urgență. Românii trebuie să știe neapărat asta
Nelu Tătaru 

„Nu pot să cred că ați spus așa ceva! Doamne ferește”

Joi seara, la emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, discuția a fost reluată, Nelu Tătaru venind cu lămuriri ce erau mai mult decât necesare:

„Legea vaccinării e o lege la care se lucrează din 2017. Eu am solicitat PNL să o retragă. Nu văd corectă obligativitatea vaccinurilor. Un vaccin pe care îl avem de câteva luni nu e corect să fie obligatoriu. Există alte vaccinuri care au o eficacitate sigură și care au fost experimentate ani de zile. Există în lege anumite obligativități care ar trebui implementate”, a explicat Tătaru.

Invitată și ea la ediția de joi seară a emisiunii, Monica Pop a răbufnit, spunând că nu poate să creadă că fostul ministru ar fi putut vorbi despre decăderea din drepturile părintești.

„Eu nu pot să cred că ați spus așa ceva, cu decăderea…nu pot să cred lucrul acesta. Sunt convinsă că un om ca dumneavoastră nu putea să spună așa ceva. Și eu sunt pro-vaccinistă, dar să spuneți că trebuie decăzuți părinții,mai ales că sunt mulți care refuză, doamne ferește!”, i-a spus Monica Pop. „Eu când am solicitat acea lege am solicitat-o pentru a fi discutată în comisii. E puțin cam mult această discuție”, i-a răspuns Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...