Moneda din anii 2000 care te face om bogat. Dacă o ai acasă iei zeci de mii de lei pe ea

Anca Manolica 27.11.2022, 10:10

Unele obiecte vechi au ajuns în ziua de astăzi să fie extrem de apreciate și să fie vândute la prețuri colosale. Iar banii vechi nu sunt o excepție. Monede sau bancnote verzi sunt scoase din grădini, sertare, scoase la licitație și vândute, din generație în generație. Unii colecționari se laudă cu exemplare vechi din întreaga lume și din diferite perioade ale istoriei. Iată ce monedă din anii 2000 te poate îmbogăți.

Moneda veche care a ajuns să coste zeci de mii de lei

Colecționarii de obiecte vechi sunt dispuși să plătească sume impresionante pentru a intra în posesia acestora. Iar monedele și bancnotele sunt unele dintre lucrurile de preț care se află în colecțiile lor.

Dacă pentru unii, banii vechi nu sunt decât o modalitate de a face profit, altora, monedele și bancnotele de pe vremuri le trezesc multe amintiri. Așadar, cei care au uitate monede vechi prin sertare le pot vinde pentru niște sume destul de mari, mai ales că unele pot ajunge să coste o avere.

Poți încasa peste 70.000 de lei pe ea

Fie că te pasionează numismatica sau doar vrei să scapi de monedele vechi pe care le ai prin casă, este important să le cunoști valoarea. În acest caz, este vorba despre un bănuț rar din anul 2002, de pe urma căruia te poți alege cu peste 70.000 de lei! (Vezi imagini cu moneda de 20 de cenți în Galeria Foto).

„Monedele sunt atât un hobby, cât și [o] investiție. Trebuie să faci alegeri bune.”, spune Warren Zivi, numismat șef și președinte la American Rarities, dealer de monede cu sediul în Boulder, Colorado.

Așadar, cei care au acasă o astfel de monedă ar putea să își încerce norocul, punând un anunț pe internet și așteptând un doritor care să ofere suma solicitată.

Banii vechi te pot îmbogăți
Banii vechi te pot îmbogăți

Citește și: Bancnota veche care te poate îmbogăți cât ai clipi. Se vinde cu 10.000 de euro pe internet. Sigur o ai prin casă

Care este cea mai valoroasă monedă din lume

Cel puțin pentru moment, se spune că dolarul de argint din 1794 se află în topul celor mai scumpe monede vândute vreodată. Unii experți cred că a fost primul exemplar făcut de Monetăria SUA. Pe o parte este reprezentat profilul Libertății cu păr curgător, în timp ce reversul arată un vultur american.

De-a lungul timpului se pare că s-au produs mai puțin de 1.800 de astfel de monede, iar un expert estimează numărul rămas este între 120 și 130, așa că sunt destul de de rare. În 2013, un astfel de ban s-a vândut la licitație cu puțin peste 10 milioane de dolari!

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...