Moneda de 15 bani din 1975 se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX. Ce preț are în 2023

Badea Violeta 07.06.2023, 13:50
Moneda de 15 bani din 1975 se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX. Ce preț are în 2023

Un nou anunț de pe OLX face ravagii în mediul online. Acesta a devenit rapid viral pe rețelele sociale, după ce un român a încercat să vândă o monedă românească în valoare de 15 bani, apărută în anul 1975. Cum arată banul și cât a ajuns să valoreze acesta în anul 2023. Mulți au crezut că nu văd bine!

Ce preț a ajuns să aibă moneda de 15 bani din 1975? Suma cerută este uriașă

În întreaga lume există colecționari care sunt dispuși să plătească o avere pentru tablouri rare, bijuterii, timbre sau monede. Ei sunt cu ochii pe site-urile de specialitate, așa că, dacă deții un obiect vechi care nu prezintă interes pentru tine, nu ezita să-l vinzi pe OLX.

Ai șanse uriașe să te îmbogățești simplu și rapid. Un utilizator din Drobeta-Turnu Severin pe nume Radu a scos la vânzare, pe 12 mai 2023, o monedă de 15 bani, emisă în anu 1975, pe care încearcă să o vândă pentru suma incredibilă de 1000 de lei.

„Vând moneda 15 bani Republica Socialista România din anul 1975.”, este mesajul pe care internautul l-a scris în mediul online.

Citește și De ce să pui o monedă sub pragul casei. Trucul e fabulos, vei face mereu asta!

Mesajul de pe OLX
Mesajul de pe OLX

Cum arată moneda de 15 bani din 1975

Moneda de 15 bani datează de nu mai puțin de 48 de ani. Aceasta are o greutate de aproximativ 2 grame, un diametru de 20 mm și o grosime de 1.30 mm.

Pe fața banului se poate vedea valoarea de 15 bani, totul într-o ghirlandă circulară de laur. Pe spate apare stema Republicii Socialiste Române.

Republica Socialistă România (RSR) a fost denumirea oficială purtată de statul român în a doua parte a perioadei comuniste (în perioada național-comunistă) a țării (1965-1989), după ce inițial se numise Republica Populară Română (în perioada stalinistă).

În această perioadă, țara a fost condusă de Nicolae Ceaușescu, în calitatea sa de secretar general al partidului unic, Partidul Comunist Român (PCR), la care s-a adăugat, începând cu anul 1974, funcția de președinte al Republicii Socialiste România. Regimul comunist, sub conducerea lui Nicolae Ceaușescu, a avut un caracter preponderent dictatorial.

Imnul RSR era „Trei culori”. Stema RSR reprezenta câteva spice de grâu și o sondă de petrol pe fundalul pădurilor și Carpaților, în spatele cărora se vede soarele, potrivit wikipedia.ro.

Citește și Moneda din anii ’90 care te îmbogățește peste noapte. Iei bani frumoși pe ea, caută repede prin sertare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...