Monarhia, zguduită de un nou scandal. Decizia care îi va afecta pe nepoții reginei. Schimbarea este neașteptată

Ioana Bucur 30.09.2022, 13:00
Monarhia, zguduită de un nou scandal. Decizia care îi va afecta pe nepoții reginei. Schimbarea este neașteptată

La doar câteva săptămâni de la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, instituția monarhiei este lovită de un scandal. O decizia luată recent de suveran îi va afecta direct pe nepoții reginei. Schimbarea neașteptată a fost explicată de reprezentanți ai Palatului, aceștia dezvăluind că totul face parte dintr-un plan ce ar trebui să „protejeze viitorul” familiei regale.

Un nou scandal în monarhia din Europa

La nici o lună de la moartea Reginei Elisabeta, se vorbește și se iau chiar măsuri pentru „protejarea viitorului” monarhiilor din Europa.

Joi, a fost anunțat că Regina Margrethe a Danemarcei a decis să retragă titlurile regale la patru dintre cei opt nepoți ai săi.

În vârstă de 82 de ani, monarhul care a celebrat în 2022 jumătate de secol pe tronul țării a hotărât ca, din 2023, copiii fiului ei mai mic, prinţul Joachim, nu vor mai fi cunoscuţi drept prinţ şi prinţesă.

Decizia a fost explicată de reprezentanți ai familiei regale. Potrivit acestora, suveranul vrea să le ofere tinerilor o viață cât mai aproape de cea normală, urmând un model aplicat deja de alte monarhii ale lumii.

„Decizia reginei este în concordanţă cu ajustările similare pe care alte case regale le-au făcut în diferite moduri în ultimii ani.

Prin decizia ei, Majestatea Sa Regina doreşte să creeze cadrul pentru ca cei patru nepoţi să îşi poată modela propria viaţă într-o măsură mult mai mare, fără a fi limitați de consideraţiile şi îndatoririle speciale pe care o afiliere formală la Casa Regală a Danemarcei o implică”, susţine Casa Regală.

Monarhia, zguduita de un nou scandal. Decizia care ii va afecta pe nepotii reginei. Schimbarea este neasteptata

„Decizia a fost luată de mult timp”

Fiul cel mic al reginei, Joachim, trăiește la Paris cu soția sa, Prinţesa Marie, şi cei doi copii ai lor, Henrik, 13 ani, şi Athena, 10. Prinţul are doi fii mai mari, Nikolai, 23 de ani, şi Felix, 20 de ani, din primul sa căsătorie cu Alexandra, Contesa de Frederiksborg.

„Descendenţii prinţului Joachim vor trebui, prin urmare, să fie numiţi Excelenţe în viitor”, însă își vor păstra locurile în ordinea succesiunii, se precizează în anunț.

„După cum a declarat ieri Majestatea Sa Regina, decizia a fost luată de mult timp. Decizia Reginei a luat diferite forme pe parcurs, dar prinţul Joachim a fost implicat şi informat despre proces din 5 mai.

Înţelegem pe deplin că există multe emoţii implicate în acest moment, dar sperăm că dorinţa Reginei de a proteja Casa Regală a Danemarcei va fi respectată”, a transmis Lene Balleby, directorul de comunicare al familiei regale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...