Momentul în care un vulcan din Italia erupe: ce s-a întâmplat pe insula Stromboli – VIDEO

bogdan 04.07.2019, 11:52
Momentul în care un vulcan din Italia erupe: ce s-a întâmplat pe insula Stromboli – VIDEO

Un vulcan de pe insula Stromboli din Italia a erupt, miercuri, în mod neașteptat. O persoană a murit după ce a fost lovită de o piatră în timp ce se plimba.

Un vulcan de pe insula italiană Stromboli a erupt miercuri, creând panică în rândul turiștilor aflați într-o stațiun din apropiere. O persoană a murit după ce a fost lovită de o piatră.

Martorii susțin că au auzit o explozie puternică, au văzut un fum gros ridicându-se spre cer, iar lava a fost împroșcată cu putere. O stațiune turistică a fost acoperită de cenușă.

VIDEO cu momentul în care erupe vulcanul de pe insula Stromboli din Italia

Persoana lovită de piatră și care a decedat ulterior era un bărbat, turist, care se plimba în regiunea satului Ginostra de pe insula Stromboli în momentul erupției vulcanului. O altă persoană a fost rănită.

Speriația, turiștii care se aflau în vacanță în apropiere au sărit în apa mării atunci când au văzut fumul gros și cenușa care se așternea peste zona respectivă.

Vulcanul de pe insula Stromboli este unul activ, are o înălțime de aproape 1.000 de metri și este o destinație turistică populară. Au existat cazuri în care aventurierii au urcat până în vârf pentru a vedea craterul, dar nu e clar dacă în momentul erupției erau persoane urcate acolo.

După ce vulcanul a erupt, echipele de intervenția au început imediat operațiunile de evacuare a insulei.

”Am văzut explozia când eram la hotel. A fost ca un răget puternic. Ne-am acoperit urechile, iar apoi un nor de cenușă a venit peste noi. Tot cerul este plin de cenușă, e un nor destul de mare”, au povestit mai multe persoane aflate lângă un hotel de lângă Fico Grande, din partea de est a insulei.

Vulcanul Stromboli mai e cunoscut drept „Farul Mării Mediterane”, întrucât se află într-un stadiu de erupție aproape constantă din anul 1932. 

https://www.youtube.com/watch?v=cRkVq4GXxtI

Urmăriți Impact.ro și pe