Momentul în care Trump este huiduit în timpul propriului său eveniment live. Susținătorii săi, enervați că s-a vaccinat cu doza a treia VIDEO

Cătălina Burghelea, Paul Dobrescu 21.12.2021, 12:30
Momentul în care Trump este huiduit în timpul propriului său eveniment live. Susținătorii săi, enervați că s-a vaccinat cu doza a treia VIDEO

Fostul președinte Donald Trump a dezvăluit că s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin Covid, atragând huiduieli din partea unei mulțimi din Dallas, SUA. Miliardarul a făcut anunțul, duminică seara, în timpul unui interviu live pe care l-a făcut cu fosta gazdă Fox News, Bill O’Reilly „Oh, nu!”, a spus fostul președinte american, făcând cu mâna în timp ce unele persoane din audiență păreau să reacționeze negativ când a spus că a primit rapelul.

Trump a fost huiduit de către susținătorii săi

Comentariile sale vin pe măsură ce un procent relativ mare de republicani a refuzat să primească chiar și dozele inițiale de vaccinuri împotriva coronavirusului. Când unii din mulțime au început să urle, Trump le-a spus să se oprească. Apoi a susținut că zgomotul negativ a venit doar „de la un grup foarte mic de acolo”, în timp ce a arătat spre stânga lui (Vezi VIDEO mai jos).

„Atât eu, cât și președintele suntem vaccinați”, a spus O’Reilly, la American Airlines Center, atrăgând câteva huiduieli din partea publicului, conform.

„Ai primit rapelul?”, l-a întrebat pe fostul președinte. „Da”, a răspuns Trump, provocând și mai multă furie.

„Nu! Nu! Nu! Nu! Nu!” le-a spus Trump mulțimii, fluturând cu mâna spre oameni.

Fostul lider de la Casa Albă și-a exprimat opoziția față de vaccinare

În timp ce Trump și-a exprimat opoziția față de vaccinare, fostul președinte american și-a asumat meritul pentru vaccinurile dezvoltate sub supravegherea sa. În același timp, acesta a refuzat să-și îndemne susținătorii să se imunizeze. Spre exemplu, în timp ce alți lideri mondiali, inclusiv fostul vicepreședinte Mike Pence, președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, și-au primit dozele de vaccin în mod public, pentru a promova serul care salvează vieți, Trump a ales să se imunizeze în privat, notează ABC News.

Deși a acuzat administrația Biden pentru nivelurile ridicate de scepticism privind vaccinurile, afaceristul a subminat, în mod repetat, recomandările specialiștilor în timpul mandatului său la Casa Albă, încurajând utilizarea de tratamente nedovedite și minimizând amenințarea pe care o reprezenta virusul în timp ce încerca să prioritizeze redresarea economică.

Donald Trump face scandal dupa summitul Biden-Putin

Ce mărturisea politicianul în luna septembrie

Trump spusese, pentru Wall Street Journal, într-un interviu din septembrie, că „probabil” nu va face rapelul.

„Simt că sunt într-o formă bună, din acest punct de vedere”, a precizat politicianul.

„Nu sunt împotrivă, dar probabil că nu este pentru mine”, a completat Donald Trump.

Varianta Omicron provoacă îngrijorări în SUA

SUA i-au îndemnat pe toți americanii eligibili să primească rapelul cât mai repede posibil, deoarece țara se confruntă cu o creștere a cazurilor cu varianta foarte contagioasă Omicron. Atât Moderna, cât și Pfizer au declarat că dozele booster par să ofere protecție împotriva noii tulpini, despre care dovezile preliminare sugerează că poate evita mai bine vaccinurile decât versiunile anterioare.

Trump a fost internat în spital cu Covid în octombrie 2020, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, unde a primit tratament experimental cu anticorpi monoclonali. Fostul său șef de cabinet, Mark Meadows, a dezvăluit, într-o carte publicată recent, că Trump era mult mai bolnav decât a dezvăluit Casa Albă la acea vreme.

Trump s-a lăudat singur

Înainte de huiduieli, Trump le-a spus duminică audienței că ar trebui să „își asumă meritul” pentru succesul vaccinurilor dezvoltate în timp ce era președinte.

„Uite, am făcut ceva care a fost istoric. Am salvat zeci de milioane de vieți în întreaga lume. Noi, toți – nu eu, ci noi – am făcut un vaccin, trei vaccinuri și terapii extraordinare”, a afirmat Trump.

„Dacă nu vrei să te vaccinezi, nu ar trebui să fii forțat să o faci”, a completat acesta, atrăgând urale. „Dar merită pentru că am salvat zeci de milioane de vieți”, a încheiat fostul președinte american.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...