Momentul în care Cristi Borcea a spus: „Dinamo este blestemată să nu ajungă în Champions League”. La ce meci s-a dus în vestiar cu o valiză cu 3 milioane de dolari

Sorin Barbu 27.05.2022, 10:56
Momentul în care Cristi Borcea a spus: „Dinamo este blestemată să nu ajungă în Champions League”. La ce meci s-a dus în vestiar cu o valiză cu 3 milioane de dolari

Cristi Borcea nu mai vrea să investească în fotbal, dar își aduce aminte cu plăcere de bătăliile din campionat. Fostul acționar dinamovist a participat la un podcast și a dezvăluit care a fost meciul în care s-a dus în vestiarul echipei sale cu o valiză în care avea trei milioane de dolari.

Cristi Borcea, „cel mai nebun și năzdrăvan” conducător din fotbalul românesc

Cristi Borcea a lucrat 17 ani la Dinamo și a fost multă vreme acționarul principal al clubului. Cu el la conducere, gruparea din „Ștefan cel Mare” a câștigat 10 trofee în 12 ani și a fost la un pas de grupele Champions League, dar a fost învinsă de Lazio.

„Eram cel mai nebun și năzdrăvan conducător pentru că cumpăram tot. Eram tot timpul într-o bătălie! Acum nu vezi că nu mai sunt echipe puternice… Nu mai sunt mulți oameni de fotbal. Atunci mă băteam cu nașul Gigi Becali, Copos, Porumboiu, Marian Iancu, Marius Stan, Gheorghe Ștefan.

L-am luat de la Steaua pe Dănciulescu și de la Rapid pe Lobonț și Bratu, am luat Craiova de două ori. Eram foarte puternic financiar și mental”, a declarat Cristi Borcea la podcastul „Ameritat cu Nasrin”.

Shakira, Liga Campionilor și valiza cu 3 milioane de dolari

Cristi Borcea era poreclit Shakira, pe vremea când activa în fotbal, pentru că dansa în momentul în care echipa lui reușea să marcheze. Fostul patron din fotbal este și autorul celebrei sintagme: „Lăsați-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor”.

„Cu Urziceni am condus 99 la sută din campionat. Aveam patru puncte avans și s-au accidentat Florin Bratu, Bogdan Lobonț și Cristi Pulhac. Atunci am spus: «Dinamo este blestemată să nu ajungă în Liga Campionilor». Atunci am clacat!” a mai spus fostul președinte dinamovist.

Cristi Borcea a dezvăluit și care a fost cea mai mare primă pe care le-a promis-o jucătorilor. Teancurile cu dolari au încăput foarte greu într-o geantă.

„Înaintea meciului de la Urziceni m-au dus cu trei milioane de dolari într-o geantă, primă pentru jucătorii lui Dinamo. Dacă lucrurile mergeau bine și acum făceam fotbal. Am ieșit din fotbal la sfatul lui Marius Vizer. Mi-a spus că o să mă curăț”, a mai spus fostul acționar al trupei din „Ștefan cel Mare”.

Cristi Borcea a fost de două ori condamnat la închisoare și a spus că nu mai vrea să audă de fotbal. Are în total nouă copii, patru dintre ei s-au născut când el se afla în detenție.

Urmăriți Impact.ro și pe