Momente dramatice în Ucraina. „Sunt sute de victime în rândul civililor”. Mesaj dur pentru Vladimir Putin

Sorin Barbu 24.02.2022, 18:07
Momente dramatice în Ucraina. „Sunt sute de victime în rândul civililor”. Mesaj dur pentru Vladimir Putin

Ucraina sângerează! Federația Rusă a atacat acum aproape 12 ore, la ordinul lui Vladimir Putin, iar luptele aprige au îndoliat multe familii. Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România a vorbit de sute de victime doar în rândul populației civile.

Ucraina își plânge morții

Ceea ce părea doar un joc al nervilor s-a transformat într-o invazie în toată regula. După săptămâni întregi de exerciții militare, trupele Federației Ruse au atacat Ucraina, la ordinul președintelui Vladimir Putin.

În încercarea de a „restabili pacea” în republicile separatiste Lugansk și Donețk, trupele ruse au folosit rachete, tancuri, avioane și elicoptere. Nu au nimerit mereu doar obiective militare și s-au înregistrat explozii și în zonele în care locuiesc doar civili. Ucraina a anunțat că mulți oameni au murit în urma acestor atacuri rusești.

„Sunt de ordinul sutelor de oameni din teritoriile care n-au fost niciodată separatiste. Civili. În rândul militarilor nu pot spune o cifră exactă. Dar sunt victime și din partea rușilor.

Se îndreaptă pe tot frontul de 2.000 de kilometri pe care îl avem spre orașele mari. E o încercuire și încearcă să se ducă masiv spre orașele mari”, a declarat însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Paun Rohovei.

Militari ruși, reținuți de armata din Ucraina

Presa din Ucraina a scris că forțele ruse au suferit multe pierderi deși sunt mai numeroase și mult mai bine echipate. Au fost publicate câteva fotografii în care sunt prezentați militari ruși reținuți în urma schimburilor de focuri.

„Armata ucraineană e pregătită și a fost pregătită pentru un astfel de scenariu. A ripostat și ripostează în continuare. După ultimele date de la ora 13, au fost doborâte 6 avioane de luptă rusești, un număr mare de elicoptere și un număr mare de tancuri și blindate.

Au fost luați inclusiv prizonieri soldați ruși. În momentul de față, atacurile sunt foarte masive. E foarte greu de a-i ține la linie, de asta am apelat la toți partenerii noștri internaționali, că să depunem toate eforturile politico-diplomatice, pentru a lupta pe două fronturi, frontul politico-diplomatic și frontul ca atare”, a spus mai spus diplomatul.

Întrebat la ce ar trebui să se aștepte Ucraina în perioada următoare, Rohovei a spus: „Aici ar trebui să se intre în creierii lui Puțin. Ne așteptăm la lucruri grave. Armata ucraineană e pregătită pentru o ripostă foarte puternică”.

Urmăriți Impact.ro și pe