Momente de panică la Târgu Jiu, la cutremur. A căzut tencuiala de pe Primărie și de pe case. Oamenii s-au repezit afară din mall. GALERIE FOTO

Ana Anitoiu 14.02.2023, 16:25

Au fost momente de panică la Târgu Jiu, marți, când a avut loc un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de peste 5 grade pe scara Richter. A căzut tencuiala de pe Primărie și de pe case, iar oamenii s-au repezit afară din mall.

Panică la Târgu Jiu, din cauza cutremurului

Oamenii care se aflau la mall-ul din Târgu Jiu au ieșit speriați afară atunci când a început cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade, la o zi după un alt seism puternic, a cărui magnitudine a fost de 5,2 grade pe scara Richter.

Imagini surprinse în parcarea centrului comercial arată numeroase persoane care au ieșit din mall din cauza seismului.

Momente de panică la Târgu Jiu, la cutremur. A căzut tencuiala de pe Primărie și de pe case. Oamenii s-au repezit afară din mall
Oamenii au ieșit în parcarea mall-ului din Târgu Jiu, speriați de cutremur

Primăria din Târgu Jiu, evacuată

Primăria din Târgu Jiu a fost evacuată, marţi, în urma cutremurului, iar mai multe coşuri de fum s-au prăbuşit.

„Am evacuat personalul, dar intensitatea cutremurului a fost foarte mare, dar şi durata lui, cred că a fost mai mare”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, la Digi24, precizând că va convoca membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul din Târgu Jiu, speriat de cutremur

Cu o zi în urmă, primarul din Târgu Jiu a spus că a fost speriat de cutremurul de 5,2 grade ce s-a produs în judeţul Gorj. Acest seism a patru replici în mai puţin de o oră.

„Am resimțit foarte tare cutremurul. Eram în birou cu viceprimarul și a început să duduie mobilierul. N-am mai trăit așa ceva în cei 47 de ani de viață. Recunosc, m-am speriat rău.

Clădirea nu a fost evacuată pentru că programul se terminase, azi s-a încheiat la ora 16.00. Doar eu și viceprimarul eram în sediu, și un reprezentant al unei companii, la mine în birou”, a spus primarul.

Cutremurul de 5,7 grade de marți, 14 februarie, din Oltenia, Gorj, s-a produs la ora 15:16:52, la adâncimea de 6.2 kilometri. Acesta a fost precedat de un seism slab, de 2 grade, la ora 12:35:56, și  a fost urmat de replici de 3,4, respectiv 3,5 grade, la orele 15:26:11, respectiv 15:29:53.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...