Moment șocant la revoltele din America. Ce le-a făcut poliția oamenilor care protestau

Madlen Moraru / 31.05.2020, 20:12
Moment șocant la revoltele din America. Ce le-a făcut poliția oamenilor care protestau

Revoltele care au avut loc în ultimele zile în America șochează. Momentul în care poliția a acționat împotriva celor aflați în stradă, în orașul New York, pare desprins din scenariul filmelor.

Moment șocant la revoltele din America

Protestele din Statele Unite ale Americii au atras tot soiul de controverse, din pricina modului în care a acționat poliția. Din cauza faptului că cetățenii păreau să devină violenți, așa cum a fost motivat oficial incidentul, oamenii legii au reacționat la rândul lor. Câteva mașini de poliție au fost surprinse când intră direct în oamenii aflați pe mijlocul străzii.

Moment șocant la revoltele din America. Ce le-a făcut poliția oamenilor care protestau
Mulțimea de pe străzile din New York a fost călcată de poliție cu mașinile

Clipele șocante s-au petrecut în acest weekend, la o manifestație în memoria lui George Floyd. Bărbatul de culoare a fost ucis de către un polițist, după ce a fost pus cu fața la pământ și țintuit cu genunchiul de gât, de către ofițer. Momentele cumplite au avut loc recent în Minneapolis, în nordul Statelor Unite. Această țară a fost grav afectată de epidemia cu noul virus, de aceea mulți cetățeni și-au exprimat nemulțumirile în stradă.

Ce le-a făcut poliția oamenilor care protestau. Video

Cel mai nou protest, prin care cetățenii sperau că îi vor aduce un omagiu lui George Floyd, a fost încununat violent. Mașinile de poliție au fost filmate când intrau direct în rândul mulțimii. Scena ireală a avut loc în cartierul Brooklyn, la intersecţia străzilor Flatbush Avenue cu St. Mark’s Street, potrivit știrileprotv. Totul a fost filmat sâmbătă, când protestatarii au început să arunce și cu obiecte în mașinile de poliție. Inițial, autoritățile de la bordul mașinilor au încercat să îi facă pe oameni să se îndepărteze. Însă după s-a aplicat forța, pentru că protestatarii nu dădeau semne că vor lăsa vehiculele de poliție să treacă. Fiind anunțat în legătură cu acest incident, primarul din New York, Bill de Blasio, a sărit în apărarea oamenilor legii.

”Eu nu-i vor învinovăţi pe poliţiştii care încercau să facă faţă unei situaţii absolut imposibile. În primul rând oameni care veneau către această maşină de poliţie sunt cei care au făcut o alegere proastă şi care au creat o situaţie de nesusţinut. Aş fi preferat ca ofiţerii să găsească altă abordare, însă să începem cu începutul. Manifestanţii din această înregistrare video au acţionat prost înconjurând maşina poliţiei. Punct”, a susținut primarul Bill de Blasio.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI