Moment inedit la nunta lui George Simion. „Toată zestrea va fi expusă pe gard”. A fost ideea miresei

Stan Filon 26.08.2022, 16:54

Nunta lui George Simion va fi una tradițională. Liderul AUR vrea să respecte toate regulile din bătrâni, iar soția sa este de acord. Mai mult, chiar ea a venit cu ideea de a-și expune zestrea oferită de părinții ei pe gard, pentru a o vedea toată lumea. Și vor fi câțiva invitați la evenimentul denumit de presă drept „nunta anului”. Mirele se așteaptă să vină nu mai puțin de 15.000 de invitați la cel mai important moment al vieții sale.

Moment inedit la nunta lui George Simion

Așadar, nunta lui George Simion se anunță a atrage toată atenția. Va fi una tradițional românească, iar mirii, cât și invitații vor purta ia românească, la fericitul eveniment. George Simion și Ilinca vor să respecte toate tradițiile pe care și părinții și bunicii lor le-au respectat.

Cei doi miri au cordat recent un interviu, chiar dacă sunt foarte prinși cu organizarea nunții lor. Ilinca a vorbit despre rochia sa de mireasă, însă nu a spus chiar totul, mai ales că alături îi stătea chiar cel care urmează să-i devină soț, iar secretul trebuie păstrat.

Moment inedit la nunta lui George Simion
Moment inedit la nunta lui George Simion

„Este exact așa cum mi-am dorit-o eu”

„Nu este chiar o rochie de mireasă complet în stil tradițional. Este exact așa cum mi-am dorit-o eu, dar are și influențe folclorice, din zona de unde sunt eu, din Ialomița, Bărăgan. Voalul va avea o trenă de patru metri”, a declarat Ilinca pentru click.ro. 

Trena va fi purtată de nu mai puțin de 8 domnișoare de onoare, care vor purta și ele haine asemănătoare, formate din fuste din voal și corsete. Dar cum nu se poate nuntă fără zestre, Ilinca a vorbit și despre acest amănunt. Mai mult, chiar ea a vrut să se respecte tradiția, astfel că toată zestrea va fi expusă pe gard, pentru a fi privită de nuntași. Sunt lucruri speciale, lucrate manual de bunica miresei, dar sunt și lucruri vechi, aflate în familia ei de peste 100 de ani.

„Noi o să respectăm tradiția. Toată zestrea mea o să fie expusă pe gard. Așa este obiceiul. Să vadă lumea că fata are zestre mare și frumoasă” spune Ilinca Munteanu.

Expoziție de costume tradiționale românești

La nuntă va fi organizată și o expoziție cu costume tradiționale românești, cu ii vechi de 100 de ani din Țara Oașului, Țara Bârsei, Muscel, Vrancea și Ialomița. Nuntașii vor putea vedea astfel o bucată bună din istoria româniei. Dar cu ce vor fi serviți mesenii? Ei bine, viitoarea soție a lui George Simion este o mare amatoare de sarmalele în foi de varză murată cu rețeta autentică. Se pare că asta vor servi și mesenii, care se vor bucura de sarmale, dar și de mămăliguță.

Nunta va avea loc pe o pajiște imensă, care ofer niște peisaje rupte parcă din filme. Mirii au dorit să fie aduși și baloți de paie, pe care nuntașii își vor putea trage sufletul, după horele care vor antrena pe toată lumea la dans. Nunta lui George Simion are loc la Măciuca, comuna care a inspirat-o și pe celebra Ioana Radu să îi dedice un cântec: „Trecui dealul la Măciuca!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...