Moment inedit în Cupa României. Ce i-au răspuns arbitrii unui fotbalist care i-a întrebat de ce au dat penalty pentru adversari

Andrei Cezar 23.09.2021, 09:59
Moment inedit în Cupa României. Ce i-au răspuns arbitrii unui fotbalist care i-a întrebat de ce au dat penalty pentru adversari

Farul Constanța a fost eliminată din șaisprezecimile Cupei României de Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci disputat la Ovidiu. Elevii lui Leo Grozavu au marcat singurul gol al partidei în repriza a doua dintr-un penalty acordat în mod eronat de centralul partidei. Deși elevii lui Gheorghe Hagi au protestat vehement, arbitrul Radu Petrescu nu a mai revenit asupra deciziei. Explicațiile sale au fost de-a dreptul hilare.

Farul Constanța, eliminată din Cupa României de Sepsi Sfântu Gheorghe

Partida a început echilibrat, iar ocaziile au curs la ambele porți. Prima mare șansă de gol a venit în minutul 32 când Mitrea era cât pe ce să își trimită mingea în proprie poartă, însă intervenția salvatoare a portarului Niczuly a păstrat scorul scorul pe tabelă.

În minutul 43, Brănescu, de asemenea, a avut o intervenție extraordinară la șutul puternic din apropierea porții a lui Nandor Tamaș, iar în primul minut al prelungirilor, Ciobanu a avut și el o ocazie de a înscrie, însă șutul său din afara careului a fost deviat în corner.

În repriza a doua a avut loc cea mai controversată fază a partidei. Centralul Radu Petrescu a acordat un penalty pentru Sepsi după un fault comis de Larie asupra lui Luckassen în afara careului. Mitrea a deschis scorul, transformând în minutul 51 lovitura de pedeapsă.

Farul a avut șansa egalării în minutul 85, când Fernandes i-a pasat foarte bine lui Bentancor, iar spaniolul a rămas singur cu portarul, însă șutul său a fost deviat de goalkeeperul advers în bara transversală. Meciul s-a încheiat 0-1, iar Sepsi s-a calificat în optimile Cupei României.

Moment inedit in Cupa Romaniei. Ce i-au raspuns arbitrii unui fotbalist care i-a intrebat de ce au dat penalty pentru adversari
Moment inedit in Cupa Romaniei. Ce i-au raspuns arbitrii unui fotbalist care i-a intrebat de ce au dat penalty pentru adversari

”Nici centralul, nici tușierul nu știau la cine a fost penalty”

La finalul partidei, Ionuț Larie a răbufnit la adresa arbitrajului. Jucătorul de 34 de ani al Farului a povestit ce i-au răspuns arbitrii atunci când i-a întrebat, la faza penalty-ului, care a fost motivul pentru care au dictat lovitură de pedeapsă pentru Sepsi.

Am ratat unul din cele două obiective pe care le-am avut anul acesta, acela de a ajunge în finala Cupei României. Cred că puteam să ducem măcar meciul în prelungiri. Am avut ocaziile noastre. Personal am întrebat la ce a dat penalty şi a zis că nici el nu ştie. A fost penalty şi atât. Nici el nu ştia la cine a fost penalty.

Nici tuşierul nu ştie. Tuşierul a zis că în prima fază, dar nu ştie la cine.

Eu eram în afara careului, dacă a fost contact la mine era mult în afara careului”, a spus Ionuţ Larie, la Telekom Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe