Moment fără precedent în Turcia. Numele lui Vladimir Putin, scandat pe stadion sub privirile lui Mircea Lucescu

Andra Daoud 28.07.2022, 10:44
Moment fără precedent în Turcia. Numele lui Vladimir Putin, scandat pe stadion sub privirile lui Mircea Lucescu

Moment incredibil la meciul pentru calificarea în Turul 3 preliminar al Uefa Champions League. Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a întâlnit-o pe Fenerbahce miercuri seară, iar meciul a fost unul marcat de tensiuni. Fanii prezenți pe stadionul din Turcia au început să scandeze la un moment dat numele lui Vladimir Putin. De la ce ar fi pornit totul și cum a reacționat Mircea Lucescu.

Numele lui Vladimir Putin, scandat la meciul Fenerbahce – Dinamo Kiev

Dinamo Kiev s-a calificat seara trecută în Turul 3 preliminar al UCL, după ce a învins-o pe Fenerbahce cu scorul de 2-1. Golul decisiv a fost marcat în prelungiri, în minutul 114. Partida a fost marcată de un moment tensionat, la scurt timp după debutul celei de-a doua reprize. În minutul 57, atunci când Buyalskyi a deschis scorul marcând pentru formația ucraineană, o parte dintre fanii prezenți pe stadion au început să strige „La, la, la la, Vladimir Putin”.

Pe imaginile filmate se vede că un număr semnificativ dintre cei prezenți pe stadionul Ulker strigau numele liderului de la Kremlin. Unii au motivat totul prin faptul că Buyalskyi i-ar fi provocat, făcând un gest nepotrivit. După ce a marcat pentru Dinamo Kiev, fotbalistul ucrainean s-ar fi bucurat făcând un gest care semnifica un vultur, simbolul clubului Beșiktaș, marea rivală a lui Fener.

Totul s-a întâmplat sub privirile staff-urilor celor două echipe. Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a văzut totul de la marginea terenului, iar imaginile filmate i-au scandalizat și pe cei care le-au văzut ulterior. Chiar și turcii au condamnat atitudinea suporterilor care au scandat numele lui Vladimir Putin în timpul meciului și le-au cerut celor de la UEFA să ia măsuri și să aplice penalizări.

Cum a reacționat Mircea Lucescu după incident

După golul marcat de Dinamo Kiev, Fener a egalat spre finalul partidei, cu un gol marcat de Salai, în minutul 88. Cum partida din tur se terminase 0-0, meciul a fost trimis în prelungiri pentru a se decide câștigătoarea. Karavaev a marcat golul decisiv în minutul 114, iar Dinamo Kiev a trecut mai departe.

La finalul partidei câștigate de echipa sa, Mircea Lucescu nu s-a prezentat la conferința de presă. Potrivit primelor ipoteze, tehnicianul român ar fi luat această decizie în semn de protest, după ce fanii turci au scandat numele celui care a atacat Ucraina în urmă cu cinci luni.

„Am făcut mai multe analize în ultimele cinci zile și ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Jucătorii și-au dat ultima picătură de energie pe teren. Mai ales în prima repriză. Ne-am organizat foarte bine în apărare, pentru că știam că Fener va începe jocul foarte agresiv și va pune presiune.

A fost un meci bun între două echipe puternice. Sunt fericit că echipa mea a reușit să mențină un nivel fizic bun până la finalul meciului. Cred că meritam să câștigăm această calificare”, a declarat Mircea Lucescu, pentru presa din Ucraina.

Dinamo Kiev o va întâlni în etapa următoare pe Sturm Graz, vicecampioana Austriei.

Urmăriți Impact.ro și pe