Moment de revoltă la palat. Prințul Harry și Meghan Markle au izbucnit după moartea Reginei

Anca Manolica 18.09.2022, 20:09

Meghan Markle și Prințul Harry sunt din nou furioși pe Familia Regală. Potrivit unui raport, cearta a apărut din cauza faptului că cei doi copii ai cuplului nu vor primi titlurile de Alteța Sa și Alteța Sa Regală. Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, urmează să fie numiți oficial doar prinț și prințesă, de către Regele Charles al III-lea.

Revoltă la palat. Harry și Meghan, supărați pe deciziile luate

Prințul Harry și Meghan Markle au avut parte de momente tensionate la palat pe fondul unor discuții aprinse în ceea ce privește protocol regal. Copiii lor, Archie și Lilibet, nu vor primi titlul de Alteța Sa Regală (ASR) când vor fi numiți prinț și prințesă de Regele Charles al III-lea, potrivit The Sun.

Strănepoții reginei Elisabeta a II-a, Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, au devenit, din punct de vedere tehnic, prinț și prințesă în urma decesului acesteia, conform unei scrisori de brevet emise de regele George al V-lea în 1917, însă proaspătul rege încoronat se pare că refuză să le permită să fie cunoscuți sub titlul de ASR.

„Au fost necruțători de când a murit regina”

Asta deoarece nici părinții lor nu le au, după ce le-au fost retrase în 2020, când au părăsit Regatul Unit și au abandonat familia regală. Publicația britanică susține că prințul Harry și Meghan au purtat „discuții tensionate” cu privire la refuzul regal. De asemenea, se mai spune că cei doi s-au plâns și de faptul că fiicele prințului Andrew, Beatrice și Eugenie, au acest statut, deși nu sunt membri ai familiei regale în activitate.

„Harry și Meghan au fost îngrijorați de problema securității, iar faptul că sunt prinț și prințesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală. Au existat multe discuții în ultima săptămână. Ei au insistat că Archie și Lilibet sunt prinț și prințesă.

Au fost necruțători de când a murit regina. Dar au rămas furioși pentru că Archie și Lilibet nu pot lua titlul de ASR. Acesta este acordul, pot fi prinț și prințesă, dar nu ASR, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucrează”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Prințul Harry și Meghan Markle, alături de copiii lor
Prințul Harry și Meghan Markle, alături de copiii lor

Copiii prințului William și ai lui Kate Middleton au acest titlu

Archie nu a primit titlul de prinț atunci când s-a născut în 2019, deoarece este strănepotul reginei Elisabeta a II-a. Dar, conform Letters Patent (un ordin scris public, emis de un monarh), Archie, în vârstă de trei ani, ar trebui să primească automat această onoare alături de sora sa Lilibet, în vârstă de un an, ca nepoți ai celui mai nou monarh al Marii Britanii, regele Charles al III-lea.

George, primul născut al prințului William și al lui Kate Middleton, este un prinț, întrucât în ordinul scris s-a făcut o excepție pentru fiul cel mare al acestora.

Regina Elisabeta a extins protocolul la toți copiii fiului cel mare al regelui Charles în 2012, permițându-le lui Charlotte și Louis să se bucure de titlul de Alteță Regală și de prinț sau prințesă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...