Moment de panică pentru turiștii dintr-o insulă celebră din Grecia. Toți s-au grăbit să iasă din apă

Andra Daoud 05.08.2022, 14:05
Moment de panică pentru turiștii dintr-o insulă celebră din Grecia. Toți s-au grăbit să iasă din apă

S-a instalat panica în rândul turiștilor care făceau plajă pe o insulă grecească foarte populară. Oamenii s-au grăbit să iasă din apă, în momentul în care au observat ceva ce le-ar fi putut pune viețile în pericol. Cei care au fost martori la întregul moment au scos chiar telefoanele și au început să filmeze. Din fericire, turiștii au reacționat înainte să se întâmple o nenorocire.

Moment de panică pe insula grecească Kos

Un grup de turiști britanici aflați în vacanță pe insula Kos din Grecia au avut parte de o sperietură serioasă. Ei au filmat cu telefoanele ceva ce părea a fi un rechin de aproape 3 metri și care înota foarte aproape de țărm.

Mulți au sesizat prezența animalului abia după ce au ieșit din apă și, în timp ce o parte dintre cei prezenți pe plajă au intrat în panică, au existat și voci care au susținut că este vorba doar despre un turist care făcea snorkeling și nu despre un rechin.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă a fost suficient cât să bage spaima în mulți turiști, mai ales după incidentul recent care a avut loc în Egipt. De altfel, prezența acestor rechini a dus recent la închiderea unor plaje din Europa.

Moment de panica pentru turistii dintr-o insula celebra din Grecia. Toti s-au grabit sa iasa din apa 1
Aparitia a ceea ce parea a fi un rechin a fost surprinsa in imagini

Plaje din Spania, închise din cauza rechinilor

Luna trecută, două turiste, una de origine austriacă și una româncă, au fost ucise de un rechin, în timpul vacanței din Egipt. Animalele marine atacă însă și în alte zone din lume, unele dintre ele chiar din Europa. Recent, cinci sectoare de plajă din Barcelona au fost închise din cauză că au fost observați rechini Mako, adică din aceeași specie care le-a ucis pe turistele din Egipt, în apropierea țărmului. Autoritățile din Spania au arborat steaguri roșii, care interzic înotul, iar anumite sectoare de plajă au fost închise complet.

Prezența acestei specii de rechini în Marea Mediterană este ceva neobișnuit și nu s-a mai întâmplat să fie observați acolo de peste un deceniu. Biologii marini susțin că era de așteptat ca aceștia să migreze, din cauza pescuitului excesiv și a distrugerii barierei de corali.

Rechinul Mako poate ajunge la o lungime de 3 metri și se poate deplasa cu până la 75 de kilometri la oră fiind, practic, imposibil să fugi din calea lui chiar dacă îl observi. Experții atrag atenția că, în timpul perioadei de împerechere, acești rechini vin foarte aproape de mal.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe