Modul inedit în care armata ucraineană face rost de bani. Câștigătorii Eurovision 2022 sunt implicați

Iancu Andreea 25.05.2022, 21:16
Modul inedit în care armata ucraineană face rost de bani. Câștigătorii Eurovision 2022 sunt implicați

Războiul din Ucraina a dus la o criză importantă la nivel mondial, dar a afectat în special economia statului aflat în conflict. Pentru că resursele ucrainenilor sunt limitate, Volodimir Zelenski a solicitat mereu sprijin din partea Occidentului. Armata ucraineană a primit însă un ajutor neașteptat chiar din partea co-naționalilor săi. Câștigătorii Eurovision 2022 s-au implicat pentru a susține forțele statului în războiul cu Rusia.

Cum face rost de bani armata ucraineană pentru a rezista în război

Soldații lui Volodimir Zelenski se confruntă de mai bine de trei luni cu atacurile rușilor. Epuizată, armata ucraineană a avut nevoie de sprijin din partea țărilor vestice, care au oferit susținere financiară și armament, impunând restricții dure Rusiei pentru a-l determina pe Vladimir Putin să renunțe la conflict. Totuși, toate aceste luni au secat de resurse forța armatei ucrainene, care are de câștigat de pe urma oricărei surse noi de finanțe.

Pentru a-și arăta sprijinul față de eroii războiului, grupul ucrainean Kalush Orchestra a luat o decizie impresionantă. Câștigătorii Eurovision 2022, care au obținut marele trofeu pe data de 15 mai, după ce Europa și Australia s-au arătat solidare cu tragedia ucraineană, au decis să scoată la licitație premiul pentru a strânge fonduri pentru armată. Artiștii au făcut anunțul recent.

Modul în care armata ucraineană face rost de bani
Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022

Gestul impresionant al formației Kalush Orchestra

Primul eveniment cultural la care Ucraina a participat de la debutul războiului a fost competiția Eurovision 2022. În ciuda scandalului în care a fost implicată inclusiv România, ucrainenii au ieșit marii câștigători. Grupul Kalush Orchestra a ieșit învingător, după ce statele europene participante și-au arătat solidaritatea față de Ucraina și conflictul în care a fost atrasă.

Formația ucraineană a decis să strângă fonduri pentru a-și sprijini armata, artiștii luând decizia ca trofeul să fie scos la licitație. De asemenea, Oleh Psiuk, solistul grupului, s-a oferit să vândă pălăria în formă de găleată roz pe care a purtat-o pe scenă, pentru a suplimenta fondurile finale. Pe de altă parte, grupul a mai stabilit că va organiza un turneu în Europa, având același scop de a strânge bani pentru Ucraina.

Decizia acestora este una admirabilă, dar extrem de utilă pentru dezvoltarea statului distrus în mare parte de atacurile rușilor. Mariupol, orașul denumit „fantomă” după ce a fost distrus aproape în totalitate, dar și multe alte zone ale Ucrainei ar putea să să beneficieze de pe urma banilor pe care grupul Kalush Orchestra poate să le strângă în urma acțiunilor anunțate.

Urmăriți Impact.ro și pe