Moderna se laudă cu eficiență 100% la vaccinul lor pentru copiii între 12 și 17 ani. În iunie va cere aprobarea pentru ser

Ana Anitoiu, Alexandrina Toader 25.05.2021, 17:38
Moderna se laudă cu eficiență 100% la vaccinul lor pentru copiii între 12 și 17 ani. În iunie va cere aprobarea pentru ser

Reprezentanții Moderna se laudă cu eficiență 100% la vaccinul lor pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Aceștia vor cere în câteva zile, adică la începutul lunii iunie, autorizarea serului în Statele Unite ale Americii, dar și în Europa.

Ce s-a descoperit despre vaccinul Moderna administrat copiilor, după studiul clinic

Potrivit reprezentanților Moderna, studiul clinic pe care l-au făcut în Statele Unite ale Americii a arătat că vaccinul anti-Covid-19 provoacă un răspuns imun la adolescenți similar cu cel provocat în cazul adulților. Eșantionul a fost format din 3.732 de copii.

Deși nu au măsurat eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, reprezentanții Moderna au anunțat că niciunul dintre tinerii participanți la studiu nu s-a îmbolnăvit de Covid-19 în termen de 14 zile după administrarea celei de-a doua doze. Însă, patru copii care făcuseră parte din categoria placebo au fost ulterior testați pozitiv. Astfel, ”rezultatele indică o eficacitate de 100%”.

Moderna se lauda cu eficienta 100% la vaccinul lor pentru copiii intre 12 si 17 ani. Va cere aprobarea serului in iunie
Un copil vaccinat de un cadru medical

Ce efecte adverse au înregistrat copiii la vaccinul Moderna

Cât despre efectele adverse, copiii care au participat la studiul clinic pentru vaccinul Moderna s-au confruntat cu unele similare cu cele înregistrate în rândul adulților imunizați. Cea mai populară reacție secundară a fost durere la locul injectării, potrivit Daily Mail.

Alte reacții adverse ce au fost înregistrate la copiii vaccinați anti-Covid-19 cu serul de la Moderna au fost: dureri de cap, febră, dureri musculare și frisoane. Însă, potrivit reprezentanților companiei, nu s-au înregistrat efecte secundare grave. În plus, reprezentanții acestei firme lucrează la un studiu referitor la imunizarea minorilor cu vârste cuprinse între șase luni și 11 ani.

Vaccinul Moderna ar putea fi folosit pentru imunizarea elevilor înainte de noul an școlar

Dacă va primi aprobarea în timp util, vaccinul Moderna ar putea contribui la imunizarea anti-Covid-19 în rândul elevilor înainte de a începe noul an școlar, 2021-2022. Serul de la Pfizer/BioNTech a primit deja aprobarea de urgenţă pentru vaccinarea minorilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Statele Unite ale Americii.

Directorul executiv al companiei Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că va depune și o cerere la Agenția Europeană a Medicamentului, tot la începutul lunii iunie. El a precizat că trebuie să fie începută imunizarea copiilor.

”Suntem încrezători că ARNm-1273 este extrem de eficient în prevenirea COVID-19 la adolescenţi. Este foarte interesant să vezi că vaccinul Moderna anti-COVID-19 poate preveni infecţia cu Sars-CoV-2. Vom prezenta aceste rezultate FDA SUA şi autorităţilor de reglementare la nivel global la începutul lunii iunie şi vom cere autorizarea. Ne menţinem angajamentul de a contribui la încheierea pandemiei de coronavirus”, a declarat Stéphane Bancel.

Urmăriți Impact.ro și pe