Moarte demnă de filmele cu Sherlock Holmes. L-au căutat două săptămâni și l-au găsit unde nu se așteptau niciodată

Andrei Cezar 03.08.2020, 14:11

Un tânăr de 21 de ani a murit în mod misterios, după ce, vreme de două săptămâni, jandarmii l-au căutat crezând că s-a înecat în Lacul Oașa. Trupul neînsuflețit al băiatului a fost decoperit pe malul opus față de cel de unde intrase în apă.

Moartea misterioasă a tânărului de 21 de ani

În urmă cu două săptămâni, tânărul de 21 de ani, împreună cu prietenii săi au mers să se scalde în lacul Oașa din județul Alba. La un moment dat, cei de pe margine și-au dat seama că prietenul lor are nevoie de ajutor, așa că un alt băiat a sărit să-l salveze. Nu a reușit să ajungă la el, căci a fost înghițit de apă.

„Nu a strigat. Doar a ieșit o dată cu capul și cu mâinile în sus, după ajutor. Era vânăt la față”, povestea atunci unul din martorii prezenți la tragicul incident, potrivit Observatornews.ro.

La mal au rămas hainele pe care le-a dezbrăcat înainte să se arunce în apă.

După două săptămâni de la nefericitul eveniment, jandarmii montani din Șușag, care patrulau în zona lacului Oașa, au observat, cu binoclul, o persoană pe malul lacului. S-au deplasat imediat către locul respectiv și au constatat că persoana era decedată, iar trupul neînsuflețit era deja în stare de putrefacție.

”Este un tânăr de 21 de ani, din Gârbova, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 17.07.2020. La examinarea sumară a cadavrului, care se afla în stare de putrefacţie, nu au fost identificate urme de violenţă. Acesta va fi transportat la SML, pentru necropsie şi stabilirea cauzei morţii. Cercetările sunt continuate”, a precizat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Moarte demnă de filmele cu Sherlock Holmes. L-au căutat două săptămâni și l-au găsit unde nu se așteptau niciodată
Moarte demnă de filmele cu Sherlock Holmes. L-au căutat două săptămâni și l-au găsit unde nu se așteptau niciodată

Ce ipoteze iau în calcul autoritățile

Cadavrul tânărului a fost găsit pe malul opus al lacului, față de cel de pe care intrase în apă și unde i se găsiseră hainele. Pentru a ajunge la acesta, jandarmii au fost nevoiţi să ocolească o porţiune a lacului, prin pădure, scrie aceeași sursă.

Potrivit informațiilor, se pare că tânărul ar fi reușit să iasă pe malul opus față de cel din care pătrunsese în apă, însă a murit fie din cauza efortului depus, fin din cauza hipotermiei. După efectuarea necropsiei, medicii legiști vor stabili cu exactitate cauza morții.

Urmăriți Impact.ro și pe