Fulgerele au făcut dezastru în India, acolo unde nu mai puțin de 69 de oameni și-au găsit sfârșitul după ce au fost loviți de trăsnete. 11 dintre victime au murit după ce încercau să-și facă selfie-uri și fotografii în cea mai populară atracție turistică din localitatea Jaipur.
11 oameni au decedat după ce au fost loviţi de fulger în timp ce îşi făceau poze într-un turn din localitatea indiană Jaipur. Turnul este situat într-un fort din secolul al XII-lea și este principala atracţie turistică din zonă. În turn se aflau aproximativ 30 de persoane, când a început să plouă. Ploaia a fost însoțită de tunete și flgere, iar oamenii au fost loviți de un trăsnet. Martorii oculari spun că unii dintre cei aflați în turn au sărit pur și simplu în gol, scrie BBC. Cele mai multe dintre victime erau tineri care și-au dorit să aibă o amintire din acea zi, așa că și-au făcut fotografii.
„Oamenii se aflau duminică în turn îşi făceau selfie-uri fără să le pese de vremea nefavorabilă. Peste 20 de persoane rănite au fost spitalizate”, a anunţat ofiţerul de poliţie Vishnu Khatri. Prim-ministrul statului Rajasthan, Ashok Gehlot, a anunţat că familiile persoanelor decedate vor primi câte 500.000 de rupii (6.700 dolari) ajutor din partea autorităţilor. Acestea nu au fst singurele victime pe care le-au făcut fulgerele, în India.
În total, 69 de oameni au murit loviți de trăsnete. Alte nouă persoane au murit lovite de fulger în statul Rajasthan, şapte dintre ele fiind copii, au declarat oficiali locali. Alte 42 de persoane au murit în Uttar Pradesh, în mare parte fermieri sau persoane fără adăpost. Alte şapte au murit lovite de fulger în statul Madhya Pradesh, din centrul ţării.
Premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti, iar autorităţile statale au anunţat despăgubiri pentru familiile victimelor şi a celor răniţi. India se află în plin sezon musonic, care durează din luna iunie, până în septembrie. Autoritățile spun că numărul persoanelor ucise de trăsnete s-a dublat în ultimii ani și dau vina pe schimbările climatice.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Oamenii de știință trag un semnal de alarmă puternic! Aceștia spun că telefoanele mobile sunt conducătoare de electricitate li nu trebuie folosite pe timp de furtună. Aceștia spun că telefoanele trebuie închise, pentru a diminua pericolul să fim trăsniți, mai ales dacă suntem în câmp deschis în timpul unei furtuni.