EXCLUSIV

Mister Puzzle de la Românii Au Talent vrea să devină preot: ”Merg la slujba de duminică și cânt în strană”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Alexandra Andrei 13.05.2021, 17:06

Cel supranumit “Mister Puzzle” de România, după ce, în 2015, la ”Românii au talent”, a reușit în mai puţin de opt secunde să rezolve Cubul Rubik, cu o singură mână şi legat la ochi, se gândește tot mai serios să se înscrie la Teologie: ”Duminica, stau la toată liturghia de circa două ore, și cânt în strană. Așa a încoțit în mintea mea acest gând!”, ne-a mărturisit Cristian Leana, în exclusivitate pentru impact.ro.

”Merg la biserică duminică de duminică”

Cristian Leana ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre visul de a deveni preot:

Totul a venit normal, ca să zic aşa. Am început să merg la biserică, mai întâi mai rar, apoi constant. Merg la biserică duminică de duminică, stau la toată liturghia de circa două ore, ba chiar mai şi cânt în strană. Aşa a încolţit în mintea mea acest gând.

Cristian Leana se pregătește pentru Teologie:

E nevoie de timp să te pregăteşti pentru admiterea la o asemenea facultate. Pentru cineva care a trecut prin , prin ingineria sistemelor, adică prin lumea exactă a cifrelor, nu e chiar uşor să faci trecerea la o facultate care pune accentul pe muzică şi pe istorie, adică exact opusul ştiinţelor de care erai îndrăgostit până mai ieri. Dar, de îndată ce-mi voi găsi timp, asta voi face!, mărturiseşte el.

Cum se va simţi când lumea îl va striga Părintele Leana?

Va fi foarte potrivit, vă asigur. Sunt mândru de numele meu, e un nume românesc şi cred că va fi simpatic să mă aud strigat Părintele Leana, cândva!

Mister Puzzle de la Românii au Talent vrea să devină preot
Cristian Leana, la biserică

Și-a cumpărat casă, din premiul de la ”Românii au talent”

Tânărul, devenit cunoscut datorită pasiunii şi abilităţii sale de a manevra Cubul Rubik, a reuşit, cu talentul său aparte, să câştige o parte din premiul emisiunii ”Românii au talent”, în valoare de 25.000 de euro. Astfel, a reușit să-şi cumpere o casă în Judeţul Ialomiţa:

Cu banii aceia mi-am luat o casă, la vreo 40 de kilometri de Bucureşti. Am mai pus vreo 10.000 şi mi-am luat casa, acum câţiva ani. Trebuia să mă şi căsătoresc, mi-am adus şi părinţii, care au avut mereu grijă de mine, aşa că aveam nevoie mare de o casă, mai spune acelaşi Leana.

El şi-a ales deja şi seminarul la care va da examen, şi anume cel din Bucureşti, aflat cel mai aproape de noua lui casă.

Mister Puzzle de la Românii au Talent vrea să devină preot
Cristian Leana e expert în Cubul Rubik

A realizat 100 de portrete, din cele 720 de cuburi Rubik

Cristian Leana se află în posesia a nu mai puţin de 720 de cuburi Rubik, cu ajutorul cărora realizează portretele unor figuri celebre din societatea românească sau internaţională. Printre cele 100 de portrete realizate deja se numără cele ale unor nume cunoscute, precum Gheorghe Hagi, Gigi Becali, Mircea Radu, Teo Trandafir, Viorica Dăncilă, Cristina Neagu, Dan Negru, Simona Halep. Cel mai recent este portretul arhiepiscopului Tomisului, Teodosie. Acestuia i-ar putea urma portretul călugărului Arsenie Boca, cel care ar putea fi canonizat foarte curând de Biserica Ortodoxă.

Urmăriți Impact.ro și pe