Mișcarea care îți strică frigiderul. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Badea Violeta, Dan Grecu 26.01.2022, 19:42
Mișcarea care îți strică frigiderul. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Frigiderul este nelipsit din gospodăria fiecărei persoane. Acest aparat electrocasnic te ajută să menții alimentele proaspete pentru mai mult timp, așa că ar trebui să știi anumite trucuri pentru a nu-l strica. În acest articol îți vom dezvălui cum îl poți muta dintr-un loc în altul. Cu siguranță, informațiile îți vor fi de folos, mai ales dacă te pregătești să îți schimbi domiciliul sau să îți renovezi locuința.

Cum se mută frigiderul

Intenționezi să te muți sau să îți renovezi locuința? Ei bine, atunci aceste informații îți vor fi de folos. Cu siguranță îți dorești ca frigiderul tău să funcționeze la capacitate maximă și în noua casă. Iată ce trebuie să faci pentru a nu-l strica.

Întâi de toate, aparatul electrocasnic trebuie golit de toate alimentele pe care le-ai depozitat în interior. În caz contrar, borcanele sau recipientele se pot vărsa și cu siguranță nu îți dorești acest lucru.

Specialiștii spun că cel mai indicat este să așezi alimentele perisabile într-o ladă frigorifică pentru a te asigura că nu se vor strica.

La fel de important este să golești și congelatorul figiderului, apoi scoate aparatul electrocasnic din priză și, dacă este cazul, deconectează-l și de la conducta de apă.

Următorul pas este acela de a dezgheța frigiderul și de a-l șterge foarte bine în interior pentru a evita apariția mucegaiului.

Înainte să-l muți este bine să te asiguri că ușile sunt închise. Poți folosi două chingi, una pentru ușa de la congelator și alta pentru cealaltă ușă.

Cum se muta frigiderul
Cum se muta frigiderul

Ce unealtă trebuie să folosești

După ce ai urmat toți pașii de mai sus, vei avea nevoie de o liză profesională pentru a muta un frigider. Specialiștii spun că nu este indicat să culci aparatul pe lateral sau pe partea din spate, deoarece sistemul de răcire se va strica și freonul va curge.

Potrivit acestora, aparatul trebuie lăsat într-o parte până la un unghi de circa 45 de grade. După ce ai reușit să muți aparatul în locul dorit nu te grăbi să-l bagi imediat în priză. Acesta trebuie lăsat timp de aproximativ cinci ore și abia apoi îl poț conecta la electricitate.

Un alt aspect de care ar trebui să să ții cont este acela de a așeza frigiderul direct pe podea. Aparatul electrocasnic nu se pune niciodată pe covor sau pe mochetă, deoarece degajă o căldură care va decolora covorul.

De asemenea, frigiderul nu trebuie lipit de perete, nici cu partea din spate, nici pe una dintre cele două părți laterale. Experții spun că trebuie să-i lași puțin loc să se ventileze corespunzător.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...