Mirela Vaida a făcut testul pentru depistarea noului virus: “A durat 3 minute”. Ce rezultat i-a ieșit

Redacția IMPACT / 28.05.2020, 13:20

Mirela Vaida a decis să fie printre primele persoane care se testează Real Time RT-PCR la primul centru
drive-in din România pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR. Astfel, actrița și vedeta de televiziune a mers joi, 21 mai, în parcarea Băneasa Shopping City unde este amplasat centrul.

3 minute pentru siguranța ei. Cum a fost la testare

Ea s-a aflat singură în mașină, urmând recomandarea celor de la OK Medical, ca în autoturism să fie doar persoanele care locuiesc împreună. Mirela Vaida a ajuns la locație cu puțin timp după ora 12.00. Ea a urmat traseul centrului drive-in pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR. La prima stație a fost informată asupra politicii de GDPR și a semnat acordul cu un pix care i s-a făcut cadou, pentru a se evita schimbul de obiecte ce pot transmite virusul. I s-a făcut poza Cărții de Identitate, i s-a notat adresa de e-mail și numărul de telefon. Fără a părăsi o secundă mașina, a ajuns la cel de-al doilea ”Pit Stop” unde i s-a recoltat din gât proba spre analiză.

Cu mașina la testare
Cu mașina la testare

“Am avut contact cu atâția colegi și cu atâția invitați!”

“Uite că am făcut-o și pe asta! Trebuie să recunosc că am ceva emoții, pentru că nu am mai fost până acum să mă testez pentru a vedea dacă, Doamne ferește!, am avut sau am Covid -19. Dar, pentru că am auzit că se deschide acest centru drive-in de testare în București, într-o parcare destul de generoasă în care nu ai contact cu nimeni, nu te dai jos din mașină, dai datele personale doar prin geam și primești prin mail rezultatul în doar câteva ore, m-am gândit că e foarte bine. Și știti de ce? Pentru că, uite, de 2 luni de zile de când suntem panicați cu atâtea măsuri de urgență și cu atâtea vești rele, nu am apucat să mă testez. Nu am avut nici măcar o zi liberă. În fiecare zi am mers la serviciu, am avut contact cu atâția colegi și cu atâția invitați, am acasă trei copii mici, care sunt foarte vulnerabili, am locuit cu soacra mea,
care și ea este în zona de risc ….așa că m-am cam speriat. Ca toată lumea, de altfel! Dar m-am decis ca astăzi, în prima zi în care s-a deschis această clinică drive-in de testare, să vin”, a spus Mirela Vaida imediat după testare”.

Testarea se poate face fără programare, prețul acesteia fiind de 390 lei. Programul centrului
este de Luni până Vineri, între orele 08.00 – 22.00. Centrul deservește orice persoană care dorește un
astfel de test, rezultatele fiind comunicate în maximum 24 de ore. Protocolul de recoltare este similar
centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel si Abu Dhabi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI