Mirel Rădoi, susținut temeinic de Daniel Pancu. Ce argumente aduce antrenorul Politehnicii Iași

Marian Cărăvan 15.10.2020, 15:21
Mirel Rădoi, susținut temeinic de Daniel Pancu. Ce argumente aduce antrenorul Politehnicii Iași

Toate tunurile sunt îndreptate spre Mirel Rădoi, după ce echipa naționala a suferit trei înfrângeri consecutive. În acest război s-a implicat și Daniel Pancu, dar ca susținător al selecționerului. Ce argumente aduce antrenorul Politehnicii Iași în favoarea lui Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi are un aliat în Daniel Pancu. Ce argumente aduce antrenorul Politehnicii Iași

Mirel Rădoi este pus la zid după ce echipa națională nu doar că este înfrântă, ci umilită de-a dreptul. 0-1 cu Islanda și ratarea calificării la EURO 2020, 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria sunt ultimele trei rezultate înregistrate de „tricolori”. Trei înfrângeri consecutive într-o singură săptămână și egalarea unui record negativ vechi de 24 de ani. Au curs acuzațiile la adresa lui Mirel Rădoi după acest dezastru de la echipa națională. Cu toate acestea, un coleg de breaslă îl susține pe selecționer. Daniel Pancu, antrenorul Politehnicii Iași aduce argumente în favoarea lui Mirel Rădoi, în contextul în care se zvonea despre plecarea selecționerului de la echipa națională.

„Sper să nu fie adevărate zvonurile că Mirel se gândește să renunțe! Ar însemna o înfrângere a generației noastre, de antrenori tineri. Ar veni un antrenor experimentat, care nu cred că ne-ar ajuta să obținem alte rezultate. Sunt aproape convins că rezultatele vor fi aceleași!”

Când jucam la națională, veneam de la o echipă, Beșiktaș, care juca direct în grupele Champions League. Și mai aveam alți șapte-opt jucători cu o cotă mai bună ca a mea! Acum, am auzit că Alaba are salariu de 25 de milioane. Cu doi Alaba faci salariile întregii noastre naționale actuale! Salariile și valoarea jucătorilor fac diferența. Calitatea jucătorilor se vede atunci când joacă sub presiune”, a spus Daniel Pancu.

Mirel Rădoi, susținut temeinic de Daniel Pancu. Ce argumente aduce antrenorul Politehnicii Iași
Mirel Rădoi, susținut temeinic de Daniel Pancu. Ce argumente aduce antrenorul Politehnicii Iași

Mirel Rădoi nu se gândește la demisie

După înfrângerea cu Austria, scor 0-1, selecționerul Mirel Rădoi a declarat că nu se gândește să demisioneze. Dar a dat de înțeles că va renunța în cazul în care nu va exista un progres la echipa națională.

„Nu. Deocamdată nu m-am gândit la această idee. Aşteptăm şi celelalte două partide şi în noiembrie putem să ne punem la masă, să discutăm, să vedem care sunt gândurile conducerii federaţiei. Vedem şi care sunt gândurile mele, dacă există vreun progres, dacă putem continua sau nu, pentru că nu vreau să stau pe acest scaun doar pentru a mă numi selecţionerul României.

Dacă voi considera că nu există progres şi că nu putem îmbunătăţi ceva atunci ar fi bine să vină altcineva care poate să vă satisfacă plăcerile. Nici dacă era o victorie azi nu aveam ce să le transmit celor care mi-au cerut demisia. Fiecare e liber să îşi exprime părerile. Eu mă gândesc că atunci când am semnat, multă lume spunea de ce nu am semnat un contract pe 4 ani. Acum, după trei meciuri mi se cerea demisia”, a spus Mirel Rădoi.

Urmăriți Impact.ro și pe