Mirel Rădoi, lecție uimitoare primită de la Cosmin Olăroiu. ”Nu înțelegeam ce e cu cărțile alea”

Marian Cărăvan 24.09.2020, 10:14
Mirel Rădoi, lecție uimitoare primită de la Cosmin Olăroiu. ”Nu înțelegeam ce e cu cărțile alea”

Actualul selecționer al echipei naționale de fotbal a României a avut multe lecții de învățat până să ajungă la acest statut. Mirel Rădoi a primit în trecut o lecție uimitoare de la mentorul său, Cosmin Olăroiu.

Legătura strânsă dintre Mirel Rădoi și Cosmin Olăroiu

Legătura dintre Mirel Rădoi și Cosmin Olăroiu este una strânsă și ea durează de ani buni. Încă de pe vremea în care Mirel Rădoi era fotbalist în activitate, iar „Oli” îi era antrenor la Steaua. Actualul selecționer a mărturisit în dese rânduri că omul de la care a învățat meserie e chiar Cosmin Olăroiu, acum un antrenor plătit regește în China. Mirel Rădoi povestește de fiecare dată cu mândrie cum întâlnirea cu antrenorul Cosmin Olăroiu i-a marcat existența și l-a pregătit pentru cariera de antrenor.

Mirel Rădoi a primit și o lecție uimitoare de la Cosmin Olăroiu, pe care nu o va uita toată viața. I-a dat de gândit. Actualul selecționer al Naționalei a fost surprins să vadă câte cărți de psihologie avea Cosmin Olăroiu și nu înțelegea care e rolul acestora. Și atunci a primit o lecție care i-a folosit ulterior, dovadă parcursul Naționalei U21 pe care a antrenat-o cu succes, pentru ca apoi să fie propulsat în postul de selecționer al primei reprezentative, probabil visul oricărui antrenor. Despre lecția primită de Mirel Rădoi de la Cosmin Olăroiu vom povesti în continuare.

mirel radoi lectie uimitoare cosmin olaroiu
Mirel Rădoi, lecție uimitoare primită de la Cosmin Olăroiu. ”Nu înțelegeam ce e cu cărțile alea”

Lecția uimitoare primită de Mirel Rădoi de la Cosmin Olăroiu

Mirel Rădoi a fost un bun ucenic, iar rezultatele se văd. Cosmin Olăroiu i-a fost un bun sfătuitor lui Mirel Rădoi, căruia i-a oferit la un moment și o lecție uimitoare. Actualul selecționer a descoperit cu surprindere că antrenorul său avea multe cărți de psihologie acasă. Tânărul învățăcel nu le înțelegea rostul, asta până când Cosmin Olăroiu i-a oferit o lectie uimitoare. Mirel Rădoi a rememorat momentul care l-a marcat atunci.

„Uşor, uşor când am înaintat în vârstă şi stăteam foarte aproape de Oli, nu înţelegeam ce e cu atâtea cărţi de psihologie la el în casă. «Bă, Oli, înţeleg lucrurile de tactică, de strategie, dar ce faci cu atâtea cărţi de psihologie?». Şi la un moment dat îmi zice: «Hai să-ţi spun de ce, ai un grup format din 20 de fotbalişti, s-ar putea ca mesajul pe care îl transmiţi să ajungă doar la 18, nu la 20, la 10, nu la 20.

Tu vrei ca marea majoritate să-ţi înţeleagă mesajul, nu poţi să repeţi întruna mesajul că ar însemna că şedinţa ta să dureze ore în şir, atunci trebuie să găseşti, să citeşti, să înţelegi comportamentul oamenilor cum poate fi diferit, dar în acelaşi timp, când ai o discuţie cu ei, să înţeleagă cât mai mulţi»”, a povestit Mirel Rădoi la Telekom Sport.

Mirel Rădoi, 39 de ani, l-a avut antrenor pe Cosmin Olăroiu atât la Steaua (în sezonul în care roș-albaștrii au ajuns până în semifinalele Cupei UEFA), c

Urmăriți Impact.ro și pe