Mirel Rădoi, decizia momentului. Toți au rămas fără cuvinte

Ana Anitoiu 16.10.2020, 20:43
Mirel Rădoi, decizia momentului. Toți au rămas fără cuvinte

Mirel Rădoi a luat o decizie prin care i-a lăsat pe toți fără cuvinte. Selecționerul echipei naționale a României a demonstrat că este un om care se ține de cuvânt.

Ce decizie a luat Mirel Rădoi

Mai exact, Mirel Rădoi, dezamăgit de rezultatele ultimelor trei meciuri ale echipei naționale, a decis să renunțe la funcția de selecționer al echipei naționale a României, conform gsp.ro.

Totuși, Mirel Rădoi ar urma să mai rămână în funcție cel puțin pentru ultimele meciuri din Liga Națiunilor. Tricolorii vor juca, în noiembrie, cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Mirel Rădoi, în vârstă de 39 de ani, ar fi luat această decizie după ce ar fi cedat și el, în urma eșecului cu Islanda. El ar fi realizat că există o diferență majoră între ceea ce a crezut el că va găsi la lot și ce a găsit, în realitate.

Mirel Rădoi, decizia momentului. Toți au rămas fără cuvinte
Mirel Rădoi, decizia momentului. Toți au rămas fără cuvinte

Rădoi a fost nemulțumit de atitudinea delăsătoare a unor jucători precum Mitriță și Deac. Nici Alibec nu i-a câștigat încrederea.

Apoi, Ianis Hagi s-a plâns că aleargă prea mult pentru recuperarea mingii și că rămâne fără energie pentru faza de posesie. De altfel, tatăl lui, Gică Hagi, i-a cerut public lui Rădoi să păstreze un sistem prin care Ianis n-ar trebui să participe prea mult la faza de apărare.

Ce a spus Mirel Rădoi despre această situație

Mirel Rădoi a vorbit despre această situație înainte să fi ajuns să o trăiască. Și-a apărat încă de atunci decizia pe care a luat-o acum după dezamăgirile cu echipa națională a României.

„În momentul în care simt că nu pot să îmi mai aduc contribuția, nici eu nici staff-ul meu, la îmbunătățirea jocului, la progresul jucătorilor, la imaginea echipei, atunci nu voi ezita să plec, indiferent că se întâmplă după o partidă sau după zece la națională. Să te dai la o parte când crezi că nu mai poți face bine nu e lașitate”, a spus Mirel Rădoi, în luna iunie, pentru gsp.ro.

Apoi, după înfrângerea din meciul cu Austria, Mirel Rădoi a făcut o aluzie la o eventuală retragere a sa din funcția de selecționer a echipei naționale.

”Poate peste o lună veți fi toți mai fericiți. Dacă voi considera că nu există progres și nu putem îmbunătăți ceva, atunci ar fi mai bine să ne vedem de treaba noastră și să vină altcineva care poate să vă satisfacă plăcerile”, a spus atunci Mirel Rădoi.

Variantele directe pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecționer pentru naționala României ar fi Dan Petrescu și Gheorghe Hagi, coform gsp.rp. Primul are salariu de un milion de euro la CFR Cluj, iar al doilea ar putea avea interesul să promoveze jucători din Academia sa de la Viitorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...