Mirel Rădoi, atacat dur din Generația de Aur. „Nu trebuia să accepte dacă avea onoare”. Greșeala selecționerului

Marian Cărăvan / 19.11.2020, 17:45
Mirel Rădoi, atacat dur din Generația de Aur. „Nu trebuia să accepte dacă avea onoare”. Greșeala selecționerului

Mirel Rădoi a avut parte de o toamnă agitată la echipa națională. Supus unui val de critici, mai ales după ratarea barajului pentru EURO 2020, Mirel Rădoi este încolțit chiar și după ce i-a dus pe „tricolori” în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar. Selecționerul este atacat dur de un component al Generației de Aur.

Unde a greșit selecționerul Mirel Rădoi. Este atacat dur de un component al Generației de Aur

Mirel Rădoi a fost pe val cu naționala U21, pe care a calificat-o la turneul final al Campionatului European de tineret din 2019. „Tricolorii mici” au făcut senzație la întrecerea continentală, unde s-au oprit în semifinale, cedând în fața Germaniei. Mai mult decât atât, datorită parcursului elevilor lui Mirel Rădoi, România s-a calificat la Jocurile Olimpice după o pauză de șase decenii. Se vor face acum 61 de ani, întrucât Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021. Precedenta prezență românească la competiția supremă a fost tot la Tokyo, în 1960.

După isprava de la naționala U21, Mirel Rădoi a fost propus selecționer al naționalei mari. O propunere care nu e pe placul lui Dorinel Munteanu, recordmenul de selecții în echipa națională. „Munti” a îmbrăcat de 134 de ori tricoul echipei naționale, pentru care a marcat 16 goluri.

„Rădoi, dacă avea onoare și verticalitate, nu trebuia să accepte! Trebuia să știe că echipa națională nu este Under 21. Dar eu cred că acum trebuie să continue, să-și ducă mandatul până la sfârșit și după aceea tragem concluzii.

Îl simpatizez pe Rădoi, mi-a fost coleg, dar n-am avut altă soluție de l-am numit pe el. Neamul nostru, poporul nostru, face așa: când un antrenor iese în evidență îl propune la cea mai înaltă funcție. Suntem un popor pripit atunci când luăm decizii importante”, a spus Dorinel Munteanu, invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Dorinel Munteanu a criticat decizia lui Mirel Radoi
Dorinel Munteanu a criticat decizia lui Mirel Radoi

Bilanțul lui Mirel Rădoi la cârma echipei naționale

Șapte meciuri a bifat Mirel Rădoi la cârma echipei naționale. Cu Mirel Rădoi pe bancă, România a înregistrat două victorii, două egaluri și trei înfrângeri.

După meciul de la Belfast, cu Irlanda de Nord (scor 1-1), Mirel Rădoi a lămurit lucrurile în privința statutului său la echipa națională.

„Eu am contract cu Federația Română de Fotbal și pentru următoarea campanie. Dacă FRF nu va dori să mai continue cu mine, vom vedea. Nu am declarat niciodată că plec în altă parte. Din punctul meu de vedere, totul este clar”, a spus selecționerul.

România așteaptă acum tragerea la sorți de pe 7 decembrie, de la Zurich, pentru a-și afla adversarele din preliminariile CM 2022 din Qatar. România a ajuns în urna a doua valorică.