Mirel Rădoi anunță schimbări la echipă după victoria cu Islanda. De ce nu s-a bucurat selecționerul la golurile ”tricolorilor”

Andrei Cezar 03.09.2021, 10:23
Mirel Rădoi anunță schimbări la echipă după victoria cu Islanda. De ce nu s-a bucurat selecționerul la golurile ”tricolorilor”

România s-a impus în deplasre cu Islanda, scor 2-0. Meciul de joi seară a reprezentat o premieră pentru echipa națională în mandatul lui Mirel Rădoi. ”Tricolorii” au reușit să termine partida fără a primi gol. Man (min. 47) și Stanciu (min. 83) au marcat golurile victoriei naționalei noastre la Reykjavik, dar selecționerul nu s-a bucurat la reușitele elevilor săi. Rădoi anunță schimbări pentru meciul cu selecționata statului Lichtenstein, care va avea loc duminică 5 septembrie, pe Arena Națională.

”Troicolorii” continuă să spere după victoria extrem de importantă cu Islanda

”Tricolorii” au început bine partida, iar prima acțiune a selecționatei condusă de Mirel Rădoi a avut loc în minutul 4, când Man îi pasează foarte bine lui Sorescu în flancul stâng, dar jucătorul lui Dinamo finalizează cu un șut peste poarta islandezilor.

România a mai avut o șansă de a marca după doar un minut, în urma unei erori a portarului nordicilor, însă șutul lui Alibec de la mare distanță a trecut aproape de poartă.

România a început bine și partea secundă, iar în minutul 47 Dennis Man a reușit să înscrie după un șut deviat al lui Nicolae Stanciu. Jucătorul Slaviei Praga a închis tabela în minutul 84, după o pasă extraordinară a lui Răzvan Marin, care l-a găsit pe mijlocașul ofensiv al naționalei la limita off-side-ului. Stanicu a scăpat singur cu Runarsson și l-a executat cu sânge rece, la colțul scurt, pe goalkeeper-ul nordicilor. Naționala României a avut și ghinion la Reykjavik: l-a pierdut pe Denis Alibec, care a ieșit accidentat în ultimele minute ale meciului.

La finalul partidei, Mirel Rădoi a vorbit despre victoria obținută de elevii săi, pe care o vede ca pe o ”revanșă” după meciul de anul trecut, când Islanda ne-a învins în barajul de calificare pentru Euro 2020. Totodată, selecționerul României a motivat și alegerile făcute în primul 11.

Nu am realizat mare lucru, a fost o victorie, o revanșă, de aici putem merge cu încredere mai mare pentru următoarea partidă. Nu putem să mai întoarcem nimic. E ușor de spus că batem tot, nu vreau să mă gândesc decât cum facem să recuperăm jucătorii cât mai repede. Vedem ce vom face și ce soluții vom avea pentru postul de atacant, trebuie să vedem ce soluții găsim în atac, trebuie să înscriem goluri.

Nu vreau să încerc să surprind, echipa e făcută în ziua meciului, după ora prânzului, trebuie să analizăm toate datele pe care le avem la dispoziție. nu mi-a fost greu cu titularizarea lui Rațiu, îl știu de la tineret, l-am avut la Jocurile Olimpice.

Aveam nevoie de un jucător cu talie la mijlocul terenului, de aceea l-am titularizat pe Dragoș. Jucătorii care au venit de pe bancă au făcut diferența, asta vreau să evidențiez. Le-am transmis că jucătorii care vin de pe bancă trebuie să vină cu un plus.

Până la urmă e important să vedem cum facem să acumulăm cât mai multe puncte. Sunt curios să văd meciul Germaniei, aș vrea să văd sistemele de joc, să văd dacă Liechtenstein și-a păstrat același sistem”, a spus Mirel Rădoi

Mirel Radoi anunta schimbari la echipa dupa victoria cu Islanda. De ce nu s-a bucurat selectionerul la golurile ”tricolorilor”
Mirel Radoi anunta schimbari la echipa dupa victoria cu Islanda. De ce nu s-a bucurat selectionerul la golurile ”tricolorilor”

Rădoi: ”Nu m-am bucurat la goluri”

Chiar dacă România a obținut joi seara trei puncte extrem de importante în lupta pentru calificarea la CM 2022, Mirel Rădoi rămâne cu picioarele pe pământ și le transmite elevilor săi să nu cadă în capcana euforiei victoriei, având în vedere că urmează o partidă foarte importantă cu Lichtenstein. Selecționerul anunță că vor avea loc schimbări în primul 11.

Venim după victorie în Islanda, poate fi o doză prea mare de euforie și să nu cădem într-o capcană în care să putem să ne facem de râs contra Liechtensteienului.

Dacă ar fi să răspund ce simt, victoria le-o dedic băieților, am avut mare încredere în ei. Discutam cu staff-ul că după terminarea ședinței s-ar putea să fie câțiva supărați pentru că a durat 90 de minute. Cred că încep și ei să realizeze că nu putem să câștigăm decât prin sacrificii.

Au rămas pe teren băieții acum pentru a încerca să îi recuperăm cât mai repede. Cred că vor fi schimbări în primul 11, avem nevoie de forțe proaspete, de energie, să putem să stăm cât mai mult timp în jumătatea adversarului.

Nu m-am bucurat la goluri, e o partidă cu o presiune mare, trebuia să aștept și rezultatul. Au fost meciuri în care m-am bucurat și m-am bucurat prea devreme, am preferat să îmi păstrez echilibrul, mă gândeam că mă văd jucătorii și nu voiam să fiu euforic și să le transmit și lor o stare de relaxare”, a adăugat selecționerul.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe