Mirel Rădoi anunță ce a decis Federația pentru viitorul selecționer. ”Eu asta știu”

Andrei Cezar 15.11.2021, 09:35
Mirel Rădoi anunță ce a decis Federația pentru viitorul selecționer. ”Eu asta știu”

Mirel Rădoi a plecat de la echipa națională, după eșecul calificării la brajul pentru Cupa Mondială. La finalul partidei de duminică împotriva selecționatei Pricipatului Liechtenstein, Rădoi a indicat care ar trebui să fie obiectivele României pentru perioada următoare, dar și către ce selecționer s-a orientat deja Federația Română de Fotbal.

Mirel Rădoi nu mai continuă la echipa națională. Ce selecționer vrea FRF să aducă

România a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Chiar dacă tricolorii au reușit să învingă Liechtenstein, în deplsare, scor 2-0, rezultatul meciului dintre Macedonia de Nord și Islanda nu ne-a fost favorabil. Macedonenii s-au impus la Skopje cu 3-1 și se pregătesc pentru baraj.

Aflându-se la finalul perioadei contractuale cu FRF, Mirel Rădoi nu mai dorește să continue la echipa națională, chiar dacă oficialii federației i-ar fi propus acest lucru. Mai mult, el a afirmat că ar fi plecat de pe banca naționalei chiar dacă România s-ar fi clasat pe locul 2 la finalul acestei campanii de calificări.

Este ultima conferință de presă ca selecționer. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu există o demisie, contractul se încheie. Am luat decizia finală de a nu continua. Nu mi-a fost ușor, le-am comunicat băieților.”, a declarat Mirel Rădoi în conferința de presă de după meciul cu Liechtenstein.

Ex-selecționerul României este de părere că pentru următoarele campanii de calificări, succesorul său la echipa națională ar trebui să continue munca împreună cu același grup de jucători.

Dacă în mare parte vor fi convocați aceiași jucători, cine va veni va trebui să abordeze de maniera aceasta jocurile. Dacă va aduce alți jucători, poate avea și altă idee de joc, dar acești jucători sunt obișnuiți după doi ani și jumătate cu aceste principii de joc. Cred că jucătorii au făcut, în mare parte, ceea ce noi le-am cerut.”, a mai spus Rădoi.

FRF vrea tot un selecționer român

FRF are pregătită o listă cu posibil viitori selecționeri, iar printre numele vehiculate în ultima perioadă se numără Gică Hagi, Edi Iordănescu sau Ladislau Boloni. Mirel Rădoi spune că din discuțiile cu oficialii federației, este sigur că viitorul selecționer va fi tot un român.

Pentru baraj eram pregătiți, dar pentru o Cupă Mondială cred că nu. Dar cine nu și-ar fi dorit să fie acolo? Noi am vrea să fim prezenți la toate turneele finale, trăim de 24 de ani cu speranța unei noi campanii. Trăind cu speranța asta nu facem decât să creăm iluzii oamenilor. Realitatea Fotbalului românesc e Campionatul European 2024.

FRF trebuie să fie la fel de inspirați cum au fost și cu mine când m-au adus la echipa de tineret, apoi la echipa mare, chiar dacă nu am reușit să ne calificăm la acest baraj. Din informațiile pe care le am, din discuțiile cu ei, vor să numească un antrenor român.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe