Mircea Rednic vrea să cumpere Dinamo, dar s-a îngrozit când a aflat cât de mari sunt datoriile. „S-a vrut retrogradarea echipei”

Sorin Barbu 28.06.2022, 20:41
Mircea Rednic vrea să cumpere Dinamo, dar s-a îngrozit când a aflat cât de mari sunt datoriile. „S-a vrut retrogradarea echipei”

Mircea Rednic vrea să cumpere clubul Dinamo, dar s-a speriat când a aflat cât de mari sunt datoriile. Antrenorul este convins că mai multe persoane din jurul clubului au vrut ca echipa să retrogradeze și l-a atacat pe actualul administrator judiciar.

Mircea Rednic a negociat cu Dorin Șerdean cumpărarea clubului Dinamo

Mircea Rednic face o mutare surpriză, după retrogradarea lui Dinamo. Antrenorul a anunțat că vrea să cumpere clubul. A fost la Cluj și a negociat cu Dorin Șerdean, omul care l-a adus în România pe spaniolul Pablo Cortacero. Ițele afacerii sunt foarte încurcate, iar cele care cumpără trebuie să fie dispus să cheltuie multe milioane de euro.

„Sâmbătă m-am întâlnit, la Cluj, cu Șerdean, să văd care e situația, să văd ce acte are. Omul a fost clar, vrea să-și recupereze banii pe care i-a dat lui Cortacero. A dat 500.000 de euro pe acțiuni. Dacă primește banii, renunță la acțiuni. Problema e că după ce preiei acțiunile astea, sunt datorii mari. Bineînțeles că știu ce datorii sunt, peste 7 milioane de euro!

Acum, ce să fac? Să plătesc eu restanțele? Să-i dau lui Zăvăleanu bani, care n-a adus niciun euro? El are 6%+TVA din tot ce se vinde și tot ce intră la Dinamo! Tu ce faci, bă, de când ai venit?!”, a declarat Mircea Rednic la Digi Sport 1.

„Puriul” a fost dat afară la finalul anului trecut. După el au fost aduși pe bancă Flavius Stoican și Dusan Uhrin, dar echipa a retrogradat pentru prima oară în istorie. Rednic este convins că totul face parte dintr-un plan bine pus la punct de persoane din jurul clubului.

„Îl văd pe administratorul judiciar care vorbește… De când a venit el, bugetul a crescut, datoriile sunt mult mai mari față de momentul în care el a preluat echipa. El n-are nicio experiență. Dacă Rednic era la Dinamo, nu se ajungea în situația asta. Nici eu nu am avut apă la club în perioada mea, dar nu m-am plâns, am rezolvat situația”.

Eu cred că s-a vrut retrogradarea lui Dinamo. Ca să scapi de datorii, trebuie să falimentezi și să ajungi în Liga 4… Văd că nu apar cei care decid din DDB, Bucurică, Tararache, Anghel. Să apară să spună ce au făcut cu banii!”, a mai spus Rednic.

 

Dinamo se pregătește de primul sezon în liga a doua, dar s-a despărțit de antrenorul care s-a ocupat de pregătire în aceste zile. Fostul internațional Gică Mihali a plecat de la echipă și s-a plâns că nu sunt bani. Clubul se află în proces de insolvență de aproape un an.

În momentul de față, acționariatul lui Dinamo arată astfel: Lotus (Șerdean) – 72,8758%, DDB – 20,0610%, CS FC Dinamo („Dinamo Badea”) – 7,031%, Cornel Dinu – 0,013%.

Urmăriți Impact.ro și pe