Mircea Radu, acuzat că și-a falsificat declarația de avere. S-a aflat acum câți bani a luat în 2019 de la TVR. Suma reală

Ana Anitoiu 16.09.2020, 18:02
Mircea Radu, acuzat că și-a falsificat declarația de avere. S-a aflat acum câți bani a luat în 2019 de la TVR. Suma reală

Mircea Radu a fost acuzat că și-a falsificat declarația de avere. Prezentatorul TV a corectat documentul, precizând câți bani a luat, de fapt, în 2019, de la TVR. El s-a apărat, printr-un comunicat de presă și printr-un mesaj pe care l-a publicat pe internet.

Mircea Radu, acuzat de falsificarea declarației de avere. Câți bani a câștigat, de fapt, de la TVR

Mircea Radu, care are funcțiile de șef al comunicării în TVR și consilier al PDG-ului Doina Gradea, a fost acuzat de către Sindicatul MediaSind, la finalul lunii august, că și-a falsificat declarația de avere.

Neregulile din declarația lui de avere au fost semnalate de MediaSind în urma unei ședințe a Consiliului de Administrație. În urma acelei ședințe, la începutul lunii septembrie, prezentatorul de televiziune Mircea Radu a modificat o sumă pe care a declarat-o inițial.

Concret, Mircea Radu a câștigat 23.000 de euro și nu 13.000 de euro, cum declarase inițial, din emisiunea „Down The Road”, ce a fost la TVR 1 la sfârșitul anului 2019.

 Mircea Radu, acuzat că și-a falsificat declarația de avere. S-a aflat acum câți bani a luat în 2019 de la TVR. Suma reală

Cum s-a apărat Mircea Radu de acuzațiile referitoare la declarația de avere

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR, condus de prezentatorul TV Mircea Radu, a remis un comunicat referitor la acuzațiile aduse prezentatorului TV de către MediaSind.

Un sindicat nereprezentativ la nivel de SRTv pune un titlu-șoc «Mircea Radu, șeful Comunicării din Televiziunea Națională, recunoaște că și-a falsificat declarația de avere!»

Pe scurt, suma trecută în precedenta declarație de avere a fost greșită. A fost o eroare omenească, neintenționată și reparată în termen legal. Atât și nimic mai mult. Pentru cei interesați pe larg de subiect, există site-ul Secretariatului General al Guvernului unde e scris în clar că Rectificarea declaraţiei de avere şi/sau a declaraţiei de interese poate fi iniţiată şi de către angajații care au obligaţia depunerii acestora, în termen de 40 de zile de la depunerea iniţială (pagina 10, cap. 5.11, punctul 5).

Reamintim însă:

– Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, acest sindicat nereprezentativ, MediaSind, devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews;

– Acțiunile acestui sindicat nereprezentativ, MediaSind, pot fi calificate drept grave și periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv”, arată comunicatul remis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

 Mircea Radu, acuzat că și-a falsificat declarația de avere. S-a aflat acum câți bani a luat în 2019 de la TVR. Suma reală

De asemenea, Mircea Radu a publicat un mesaj pe pagina lui de Facebook, referitor la acuzația că și-a falsificat declarația de avere.

„Prieteni, în mod normal, eu nu aduc în casă (a se citi, aici, pe pagina mea) chestiuni legate de job. Dar pentru că imaginea mea publică este curată și vreau s-o mențin așa, fac o precizare: titlul ”Mircea Radu, șeful Comunicării din Televiziunea Națională, recunoaște că și-a falsificat declarația de avere!” pus de scribălăii dintr-un sindicat nereprezentativ este tâmpit și mincinos.

De ce este tâmpit? Pentru că este lipsit de sens. Cum aș putea recunoaște ceva ce nu am făcut? A falsifica înseamnă a înșela cu bună știință. Ori eu, în precedenta declarație de avere, am trecut o altă sumă din greșeală. A fost o eroare omenească, care a fost reparată în termen legal. Atât și nimic mai mult.
De ce este mincinos? Pentru că amăgește. Pentru că sub un titlu care vinde se livrează o pălăvrăgeală fără sens.

Cam atât despre subiectul care a stârnit atâta gălăgie azi. Cât despre scribălăi, n-ar strica o citire mai atentă și mai în amănunt, a legii; mă refer la Codul Penal, Secțiunea I, Calomnia și defăimarea. Succes!”, a scris Mircea Radu.

MediaSind i-a dechis mai multe procese Televiziunii Române, iar unul dintre acestea vizează departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu. Sindicatul susține, între altele, că TVR a refuzat să publice mai multe informații despre modul în care funcționează Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol.

De asemenea, Televiziunea Română a deschis un proces sindicatului MediaSind, despre care spune că și-ar aroga drepturi ilegal și că ar acționa abuziv, subminând activitatea SRTv.

Totodată, TVR susține că MediaSind afectează grav imaginea serviciului public de televiziune, inducând în eroare angajaţii instituţie şi opinia publică, deoarece propagă constant informaţii false, neverificate, și pentru că face amenințări și instigă la ură şi revoltă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...