Mircea Lucescu se operează de urgență în Ucraina. Cu ce afecțiune se confruntă

Ana-Maria Tudor 23.04.2023, 10:08
Mircea Lucescu se operează de urgență în Ucraina. Cu ce afecțiune se confruntă

Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, se confruntă cu probleme de sănătate și va trebui să fie supus de urgență unei intervenții chirurgicale. Bărbatul în vârstă de 77 de ani a decis ca operația să aibă loc la Kiev, deoarece dorește să fie aproape de echipă în perioada de recuperare. Alexander Șovkovski, secundul său, va prelua pregătirea echipei în timpul absenței lui „Il Luce”, care se va afla în spital.

Mircea Lucescu: „Voi rămâne în Ucraina pentru a putea fi mai aproape de colectivul nostru”

Mircea Lucescu știa de ceva vreme de problemele sale de sănătate. În urma unui control medical, antrenorul echipei Dinamo Kiev a dezvăluit că suferă de coxartroză și de dureri, care au apărut ca urmare a jocurilor pe suprafețe dure și înghețate, precum și a călătoriilor prelungite cu autocarul în timpul competițiilor europene. În ciuda acestor probleme, Lucescu intenționează să își acorde în continuare ajutorul, încercând să rămână alături de echipă în timpul recuperării.

„Sper ca echipa să joace bine și să aibă rezultate bune”, a declarat Lucescu, conform paginii de Facebook a clubului Dinamo Kiev.

De acum înainte, Mircea Lucescu va merge la spital pentru a se opera la piciorul afectat de coxartroză. Este cunoscut faptul că antrenorul are încredere în doctorul său și va face intervenția chirurgicală la Kiev. Chiar dacă ar fi putut să aleagă să facă operația în altă țară, a decis să rămână în Ucraina pentru a fi mai aproape de colectivul și clubul său, deoarece consideră că acest lucru este important pentru echipă.

sursa foto: doctorortoped.ro

Coxartroza apare de obicei ca urmare a uzurii cartilajului neted și lucios din interiorul articulației șoldului, care se macină și se erodează în timp. Conform site-ului doctorortoped.ro, aceasta provoacă o frecare între oasele din jurul articulației, ceea ce poate cauza durere și rigiditate. În încercarea de a compensa pierderea cartilajului, oasele încep să crească în exterior, formând noduli denumiți osteofite.

Nu avem frică de război

Potrivit declarațiilor lui Mircea Lucescu, acesta a trecut prin momente dificile la Dinamo Kiev, inclusiv un meci în care a fost nevoit să abandoneze din cauza sirenelor de război care au început să răsune pe stadion. Cu toate acestea, antrenorul a afirmat că nu îi este frică de situația din Ucraina și că a ales să rămână lângă echipa sa, respingând ofertele primite. El a dezvăluit că, de la declanșarea războiului cu Rusia, la Dinamo Kiev nu se mai pune problema de bani, ci de supraviețuirea echipei.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe