Mircea Lucescu i-a cerut tricoul lui Messi la finalul meciului din Champions League. Ce a făcut starul argentinian

Marian Cărăvan 05.11.2020, 17:48
Mircea Lucescu i-a cerut tricoul lui Messi la finalul meciului din Champions League. Ce a făcut starul argentinian

Mircea Lucescu, cel mai vârstnic antrenor din istoria Ligii Campionilor, a ținut morțiș să aibă tricoul singurului fotbalist cu șase Baloane de Aur. Meciul pe care Dinamo Kiev l-a susținut miercuri seara pe Camp Nou, în compania Barcelonei, a fost un bun prilej pentru tehnicianul român să își îndeplinească dorința. Mircea Lucescu și Lionel Messi au oferit imaginea serii în Champions League.

Cum a reacționat Lionel Messi atunci când Mircea Lucescu i-a cerut tricoul

Mircea Lucescu este un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Tehnicianul cu peste 100 de prezențe în Liga Campionilor cu echipele pe care le-a pregătit a stabilit în acest an și un record absolut al competiției. La 75 de ani a devenit cel mai vârstnic antrenor din istoria Ligii Campionilor. Revenit în vară în Ucraina, pentru a o prelua pe Dinamo Kiev, Il Luce s-a pus serios pe treabă. A și câștigat un trofeu, Supercupa Ucrainei, în dauna fostei sale echipe, Șahtior Donețk. În plus, Dinamo Kiev este lider în campionatul Ucrainei și a ajuns după patru ani de absență din nou în grupele Ligii Campionilor. Cu Mircea Lucescu pe banca tehnică.

Adversari unul și unul are Mircea Lucescu în acest sezon de Champions League. După ce s-a confruntat cu Juventus, la care joacă starul potughez Cristiano Ronaldo, Dinamo Kiev a înfruntat miercuri seara Barcelona lui Lionel Messi. Mircea Lucescu chiar a discutat preț de câteva secunde cu starul argentinian. Jurnaliştii spanioli au aflat că Lucescu i-a cerut lui Messi un tricou, iar răspunsul afirmativ a fost dat de starul Barcelonei printr-un singur gest, chiar în faţa camerelor TV. Din semnele lui Messi s-a înţeles că nu e nicio problemă şi că i-l va da la vestiare. Jurnaliştii de la Marca, citaţi de presa din Ucraina, au aflat că argentinianul s-a ţinut de cuvânt. La vestiare i-a oferit lui Mircea Lucescu tricoul său cu un autograf.

Mircea Lucescu a vrut sa aiba la colectie tricoul lui Lionel Messi, castigator a 6 Baloane de Aur
Mircea Lucescu a vrut sa aiba la colectie tricoul lui Lionel Messi, castigator a 6 Baloane de Aur

Ce spune Mircea Lucescu despre Lionel Messi

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev se află într-o grupă grea, din care mai fac parte Juventus, Barcelona și Ferencvaros. Antrenorul român i-a mai avut ca adversari pe Cristiano Ronaldo și pe Lionel Messi, iar înaintea debutului în grupele Ligii Campionilor a făcut o comparație între cei „grei” ai fotbalului mondial. Balanța înclină clar spre starul argentinian Lionel Messi.

„Messi nu impresionează prin calitățile fizice, dar este genial în spațiile înguste datorită vitezei, încrederii și capacității de a dribla. Ronaldo este diferit. Iubește să înscrie, dar are nevoie de spații mai mari. În plus, Ronaldo are nevoie de ajutorul colegilor.

Messi se poate descurcă bine de unul singur. Ronaldo se descurcă bine în careu sau la 20 de metri de poartă, dar încearcă să folosească spațiul creat de colegi. Sunt diferiți, dar amândoi sunt foarte buni”, a spus Mircea Lucescu.

Urmăriți Impact.ro și pe