Mircea Lucescu, contestat de fanii lui Dinamo Kiev. „Un mercenar”. Ce i-a supărat pe suporteri și care a fost răspunsul antrenorului român

Sorin Barbu 18.04.2022, 17:20

Mircea Lucescu nu are deloc viață ușoară cu fanii lui Dinamo Kiev. L-au contestat încă din prima zi și nu l-au iertat nici măcar în momentele în care i-a ajutat pe fotbaliștii care au vrut să plece din calea războiului din Ucraina. Acum antrenorul român este considerat un „mercenar” pentru că patronul campioanei nu vrea să-i lase pe internaționalii din lot să meargă la echipa națională.

Mircea Lucescu, nou conflict cu fanii lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu era la Kiev în momentul în care, pe 24 februarie, președintele Vladimir Putin a dat ordin armatei sale să atace Ucraina. A plecat acasă doar după ce s-a asigurat că jucătorii săi sunt în siguranță și i-a ajutat pe fotbaliștii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk să plece din calea războiului. A făcut eforturi mari să-i aducă la Snagov pe jucătorii campioanei Ucrainei și a plecat cu ei într-un turneu ale căror fonduri vor fi donate.

Și totuși, fanii lui Dinamo Kiev nu sunt mulțumiți și continuă conflictul început încă de la instalarea antrenorului român. Federația Ucraineană de Fotbal a stabilit un cantonament pentru finalul lunii aprilie, în Slovenia, pentru a pregăti meciul cu Scoția, din play-off-ul pentru Cupa Mondială Qatar 2022. Doar că Dinamo Kiev a anunțat că cei 12 jucători convocați nu vor putea ajunge la data stabilită de selecționerul Oleksandr Petrakov, iar fanii ucraineni sunt convinși că „Il Luce” este cel care nu vrea să lase fotbaliștii la lot.

„Recent, au fost anunţate actualizări privind datele meciurilor naţionalei Ucrainei pentru Cupa Mondială. Inutil să spunem că participarea Ucrainei la astfel de competiţii mondiale este un prestigiu pentru ţară, iar în condiţiile actuale este o altă consolare pentru populaţia noastră. Pentru publicul larg, naţionala de fotbal a Ucrainei este principala echipă a ţării.

Cu toate acestea, ultimul anunț al conducerii clubului Dinamo este surprinzător. Oamenii s-au confruntat cu o situaţie în care patronii de la Dinamo au pus clubul mai presus de echipa naţională, iar propriul interes mai presus de oameni, sub masca regulamentului FIFA şi a părerii mercenarului român Lucescu, care nu poate înţelege esenţa sancţiunilor sportive împotriva Rusiei”, se spune în mesajul suporterilor din Ucraina.

 

Fanii lui Dinamo Kiev, acuzații grave la adresa familiei Surkis

„Într-un moment în care naţionala Ucrainei are toate şansele să meargă la Cupa Mondială, iar selecționerul anunţă cantonamentul, conducerea clubului Dinamo Kiev insistă că meciurile amicale care nu au nicio semnificaţie sunt mult mai importante decât pregătirea primei reprezentative.

Echipa considerată o comoară naţională refuză să se supună intereselor echipei naţionale, exact aşa arată pentru publicul larg, iar asta se întâmplă într-un moment în care întreaga lume se uită la Ucraina!”, au mai afirmat fanii.

Suporterii susțin că au fost mințiți. Conducătorii lui Dinamo Kiev au spus că vor fi meciuri amicale cu Real Madrid și FC Barcelona, dar s-au perfectat partide în România și Bulgaria.

„Meciurile cu granzii fotbalului european, pentru care Dinamo Kiev a mers în străinătate, nu par să aibă loc. În loc de Milan, Barcelona, ​​Ajax şi PSG, ni se oferă să urmărim meciuri cu Levski, Cluj şi Austria Viena. Galatasaray este pe locul 14 în campionat, iar Eintracht pe locul 10. Sunt rivali super-importanţi, din cauza cărora jucătorii de la Dinamo nu pot merge la naţională chiar acum.

De asemenea, conform informaţiilor noastre, Grigori Surkis (n.r. – fratele lui Igor Surkis) s-a întors la Kiev şi negociază cu autorităţile ucrainene pentru a-şi păstra locul sub soare. Avem un vis mare, că Ucraina şi fotbalul în special vor scăpa în sfârşit de toată această murdărie după război”, se mai arată în comunicatul fanilor echipei Dinamo Kiev.

Conform site-ului oficial, gruparea din Kiev are programate alte trei meciuri caritabile: pe 20 aprilie cu CFR Cluj, pe 26 aprilie cu Borussia Dortmund, pe 28 aprilie cu Dinamo Zagreb. Sunt discuții pentru partide amicale în Spania și Anglia.

Mircea Lucescu, mesaj ferm pentru fanii lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a reacționat după ce a văzut această forfotă. A spus că nu se opune ca jucătorii lui Dinamo Kiev să meargă la lot și le-a răspuns celor care nu cred în bunele lui intenții.

„Mi-am asumat responsabilitatea de a-i pregăti pe jucători pentru fi gata de meciurile de baraj din iunie. Era imposibil în Ucraina. Eu am fost inițiatorul planului de a-i ajuta să iasă din țară, împreună cu familiile, de a locui și de a se antrena în cele mai bune condiții. Și mai era un alt scop al acestui plan.

Am insistat în același timp să organizăm un turneu în Europa. Nu erau doar meciuri de pregătire, ci mai ales umanitare, pentru a atrage atenția tuturor asupra situației din Ucraina. Prezența lui Dinamo Kiev în Europa generează simpatie, iar câștigurile ajung la cei care au nevoie, mai ales la copii. Iată două aspecte importante. Umanitar și al pregătirii jucătorilor pentru națională.

Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă. Selecționerul poate să ia jucătorii și mâine, dacă vrea, dacă se consideră că astfel ajută la calificare. E responsabilitatea selecționerului, a federației. Dar e nevoie de acordul președinților de club, pentru că ei plătesc jucătorii.

Statistica e dovada a ceea ce am oferit eu Ucrainei. Rezultate, trofee și jucători crescuți și pregătiți pentru națională. Cred că eu însemn foarte mult pentru Ucraina, din 2004 până acum”, a spus Mircea Lucescu, potrivit gsp.ro.

Mircea Lucescu

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar.

Urmăriți Impact.ro și pe