Mircea Lucescu, blocat de fanii lui Dinamo Kiev în stadion. Detalii de la revolta suporterilor

Marian Cărăvan 29.07.2020, 10:40

Mircea Lucescu are viață grea în Ucraina. Ultrașii lui Dinamo Kiev s-au revoltat din nou, când au aflat că antrenorul român a revenit asupra deciziei de a renunța la banca tehnică a echipei din capitala Ucrainei. Au organizat din nou proteste și l-au luat în colimator și pe patronul Igor Surkis.

Mircea Lucescu a fost blocat în stadion de ultrașii lui Dinamo Kiev

Misiunea lui Mircea Lucescu la noua sa echipă va fi una extrem de dificilă. Ultrașii nu vor să accepte nici în ruptul capului că Mircea Lucescu o va antrena pe Dinamo Kiev. Trecutul îl urmărește pe reputatul antrenor român, care astăzi a împlinit venerabila vârstă de 75 de ani. Timp de 12 sezoane, Il Luce a antrenat-o pe marea rivală Șahtior Donețk, alături de care a cucerit numeroase trofee. La derby-urile cu Dinamo Kiev, atunci când pierdea, Lucescu dădea vina pe arbitraje și pe influența pe care patronul acestei echipe o are la nivelul conducerii federației ucrainiene de fotbal. Ultrașii nu au uitat și duc acum un „război” cu antrenorul român, pe care îl vor plecat cât mai curând de la echipa lor de suflet.

Ultrașii au luat foc când au aflat că Mircea Lucescu s-a întors la Kiev, decis să-și înceapă activitatea la echipa patronată de Igor Surkis. Profitând de faptul că acesta se afla la stadion, fanii au venit în număr mare și au organizat proteste ad-hoc, blocându-l pe tehnician în arena care poartă numele unui simbol al lui Dinamo Kiev, Valeri Lobanovski. De huiduieli și înjurături a avut parte Mircea Lucescu, dar nu a scăpat de furia ultrașilor nici patronul echipei, Igor Surkis, în fapt omul care l-a convins pe antrenorul român să vină la Kiev.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Суркіси – ганьба „Динамо” ???

O postare distribuită de Брутальний Футбол ⚽️ (@brutfootball) pe

Calvarul lui Mircea Lucescu la Kiev

Numai în pielea lui Mircea Lucescu să nu fii acum. Ceea ce se întâmplă cu tehnicianul român în aceste zile poate deveni subiectul unui film ce ar ține publicul cu sufletul la gură. Răsturnări spectaculoase de situație, proteste de stradă, amenințări, asta trăiește Mircea Lucescu acum. Palpitant la 75 de ani, nu-i așa?

Il Luce a fost aproape să renunţe din cauza protestelor suporterilor echipei, dar patronul Igor Surkis l-a convins totuşi să înceapă munca la vicecampioana Ucrainei, după ce a scris istorie la rivala Şahtior Doneţk.

Prima zi pentru Mircea Lucescu la Kiev a fost un calvar. Lucescu a depus flori la statuia lui Valeri Lobanovski apoi s-a dus să vadă o partidă a echipei de tineret și a fost urmărit de fani. Suporterii s-au urcat pe garduri și i-au strigat să plece de urgență.

„Valeri Lobanovski a fost un om cu adevărat extraordinar, o mare personalitate, care a avut o contribuţie uriaşă la dezvoltarea fotbalului. Desigur, el a rămas în memoria fanilor, indiferent de clubul cu care ţineau aceştia. A fost un antrenor de top. Fără îndoială, el merită toate cuvintele pe care specialiştii le-au spus şi le spun despre el. Lobanovski este unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului”, a spus Mircea Lucescu.

Urmăriți Impact.ro și pe