Mircea Geoană, replici fără precedent pentru Putin. „Ucraina poate câștiga, NATO e prea puternică pentru Rusia”

Stan Filon 03.06.2022, 23:57
Mircea Geoană, replici fără precedent pentru Putin. „Ucraina poate câștiga, NATO e prea puternică pentru Rusia”

Mircea Geoană este foarte încrezător în șansele Ucrainei să câștige războiul cu Rusia și lansează de altfel și un mesaj foarte puternic către președintele Vladimir Putin, pe care cu siguranță îl va scoate din sărite! Secretarul general adjunct al NATO a vorbit și despre posibilitatea ca Rusia să pornească un război cu Alianța. Oficialul a analizat problema și a spus că NATO este foarte puternic iar Rusia nu reprezintă un pericol, mai ales că „se chinuie cu Ucraina, o țară mult mai mică”.

Mircea Geoană, replici fără precedent pentru Putin

Mircea Geoană a analizat situația de pe frontul din Ucraina și este optimist. Ucraina poate învinge! Secretarul general adjunct al NATO spune că moralul armatei ruse este unul foarte prost. „Moralul rămâne în continuare prost la ruși, trupele refuză ordinele, mulți dintre ei se prefac că au murit și reînvie după câteva secunde”, a spus Mircea Geoană pentru stirileprotv.ro. Ei bine, în aceste condiții, Geoană consideră că ucrainenii au șanse reale să iasă victorioși.

„Ucraina trebuie să continue să își păstreze moralul și mobilizarea propriilor trupe și cred că o fac destul de bine. Continuă să solicite din partea Occidentului sprijin militar pentru acest tip de război și încep să-l primească. Dacă vor continua să rămână la fel de eroici și plini de inventivitate, așa cum au dovedit-o până acuma și pe măsură ce vine sprijinul occidental, este foarte posibil să treacă bine de aceste câteva săptămâni. Ucraina poate câștiga acest război și Ucraina trebuie să câștige acest război”, a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoana, replici fara precedent pentru Putin
Mircea Geoana, replici fara precedent pentru Putin

„Se chinuie cu Ucraina, o țară mult mai mică”

Secretarul general adjunct al NATO a fost întrebat dacă cumva Rusia s-ar gândi să pornească un conflict militar și cu NATO. Geoană a ținut să precizeze că Rusia a făcut deja o greșeală „grosolană”, după ce a decis să invadeze Ucraina și nu crede că ar mai face-o și pe a doua, mai ales că NATO este mult mai puternică decât Rusia.

„Nu vedem astfel de intenții din partea Rusiei, de a porni un război cu NATO și trebuie s-o spunem, fără să ne facem prea mult vânt cu coada, că NATO este prea puternic și mult prea mobilizat în acest timp pentru ca Rusia să fie un pericol pentru noi sau să facă un calcul atât de greșit. Au greșit o dată grosolan din punct de vedere strategic cu Ucraina, cu atât mai puțin ar fi acum un risc de escaladare cu NATO. Nu au nici interes, nu au nici capabilități, este prea mare asimetria de putere dintre noi și dânșii pentru a putea să încerce așa ceva. Se chinuie cu Ucraina, o țară mult mai mică, e cu atât mai puțin de crezut că se va lua de piept cu o alianță atât de puternică”, a mai precizat Secretarul general adjunct al NATO pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe