Mircea Geoană, la prezidenţialele din 2024? Cine s-ar ocupa de comitetul de sprijin al secretarului general adjunct al NATO

Ana Anitoiu 06.07.2022, 18:36
Mircea Geoană, la prezidenţialele din 2024? Cine s-ar ocupa de comitetul de sprijin al secretarului general adjunct al NATO

Mircea Geoană ar urma să intre în cursă la alegerile prezidențiale din anul 2024. O persoană ar fi început deja să se ocupe de comitetul de sprijin al actualului secretar general adjunct al NATO, al cărui mandat în această funcție se va încheia în octombrie 2023.

Mircea Geoană ar urma să candideze pentru funcția de președinte al României

Mircea Geoană, care va împlini vârsta de 64 de ani la data de 14 iulie, nu își poate asuma deocamdată public o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale, din cauza funcției pe care o deține la vârful Alianței Atlanticului de Nord.

Totuși, se vorbește de mai multă vreme despre această posibilitate, fie că Mircea Geoană va avea sau nu susținerea PSD. Alegerile prezidențiale ar putea avea loc cu un an mai devreme, dacă președintele Klaus Iohannis va fi numit secretar general al NATO, ca succesor al lui Jens Stoltenberg, și va accepta această funcție, înainte de încheierea mandatului său ca șef al statului.

Mircea Geoana, la prezidentialele din 2024
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Cine s-ar ocupa de comitetul de sprijin al lui Mircea Geoană

Un comitet de sprijin pentru candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale ar fi fost deja format. De acesta s-ar ocupa în mod special soția lui Mihaela Geoană, potrivit g4media.ro. În ultima perioadă, oficialul a avut o prezență constantă și tot mai intensă la evenimente publice din România, precum și ieșiri publice periodice în media românească.

Un grup de apropiați ai fostului lider social-democrat Mircea Geoană va lansa în zilele următoare o platformă pentru un proiect de țară, „Proiectul România 2030”. Va fi vorba despre o platformă fără orientare politică ce va reuni personalități din țară și din străinătate care vor organiza dezbateri în urma cărora să se contureze un proiect electoral pentru actualul secretar general adjunct al NATO, potrivit digi24.ro.

În luna martie, Mircea Geoană ocupa primul loc în privința încrederii românilor, împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu o cotă de 34 de procente, potrivit unui sondaj ce a fost comandat de Partidul Social Democrat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...