Mircea Geoană e gata să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis. Ce spune despre alegerile din 2024. „Sunt o figură destul de cunoscută”

Anca Manolica 21.01.2023, 14:02
Mircea Geoană e gata să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis. Ce spune despre alegerile din 2024. „Sunt o figură destul de cunoscută”

Mircea Geoană nu respinge varianta candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2024 și pare că este gata să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis de la conducerea țării. El a ținut să precizeze că această discuție „va fi reluată la un moment dat”. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

Mircea Geoană despre candidatura la prezidențiale

Secretarul general al NATO a vorbit, într-un interviu pentru Digi 24, despre o posibilă candidatură la șefia țării pentru anul 2024. Astfel, Mircea Geoană nu respinge o astfel de variantă, dar a ținut să precizeze că această discuție „va fi reluată la un moment dat”.

„Parcă e la croitorie, mă măsoară cineva… Nu, sunt cine sunt, îmi fac treaba la NATO, sunt, cred eu o figură destul de cunoscută aici în România. Am discuții amicale cu lideri politici români de la toate partidele (…)

Sunt concentrat pe ceea ce am de făcut acum, e o perioadă importantă. Mă uit cu interes la politica românească, dar sunt convins că această discuțe va fi reluată la un moment dat”, a spus fostul președinte al PSD.  

Acesta a explicat că, într-un fel, se simte puțin peste zarva politică din țara noastră, dar și din alte țări, și că, după părerea lui, „românii au preocupări care sunt mult mai imediate”. Astfel, spune el, va lua o decizie abia după ce va pleca de la NATO.

Mircea Geoană, viitorul președinte al României?
Mircea Geoană, viitorul președinte al României?

Ce spune Sorin Grindeanu

Zilele trecute, primvicepreședintele PSD a spus, la Antena3, că Mircea Geoană a fost măsurat în sondajele de opinie comandate de partid în toamna anului trecut, în perspectiva desemnării candidatului pentru alegerile prezidențiale.

„Da, este și el o variantă. Sunt scenarii pe care le luăm în calcul. Vorbim de cel mai mare partid din România. Vorbim de un partid care încearcă să-și schimbe un pic strategia, strategie care s-a dovedit a fi greșită din 2004 până în 2019 în ceea ce privește alegerile prezidențiale”, a declarat Grindeanu.

Anul trecut, în mai, acesta spunea că Mircea Geoană ar fi un candidat „redutabil”, cu șanse de a câștiga alegerile. În prezent, sunt discuții intense în interiorul PSD despre cine ar trebui să reprezinte partidul la alegerile din 2024. Reamintim faptul că actualul președinte al partidului, Marcel Ciolacu, a declarat în mod repetat că nu dorește să intre în această cursă.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale: „De această dată, partidul nu va veni cu un om politic, ci cu un intelectual”

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...