EXCLUSIV

Mircea Dinescu s-a enervat când a văzut că TVR redifuzează emisiuni cu Andreea Marin, Măruță și Horia Brenciu: „A devenit asemenea unei cocote, trăiește din amintiri”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 25.06.2021, 17:15

Celebrul poet și om de televiziune Mircea Dinescu nu a mai răbdat şi a decis să spună lucrurilor pe nume. Fosta vedetă a postului public a avut o reacție acidă la adresa TVR, care, vara aceasta, redifuzează vechile producții de succes, prezentate de foștii angajați Andreea Marin, Dan Negru, Cătălin Măruţă și Horia Brenciu: ”TVR e asemenea unei cocote care trăieşte din amintiri!”, ne-a spus Mircea Dinescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Mircea Dinescu se confruntă cu o mare problemă. După ce s-a transferat la alt post tv, emisiunea lui culinară de la TVR se reinfuzează cam pe același interval orar cu cea pe care acum o prezintă la Prima TV, făcându-și practic singur concurență: ”Se pare că nu le-a ajuns să dea emisiuni mai vechi de-ale mele, aproape în paralel şi în aceeaşi zi cu noua mea emisiune, de la Prima TV. Aud că fac acelaşi lucru şi cu alţii. Cred că televiziunea publică a devenit asemenea unei cocote care trăieşte mai nou din amintiri!”, a declarat în exclusivitate pentru impact.ro Mircea Dinescu.

Ce spun surse din TVR, despre redifuzarea emisiunilor: ”Nu sunt impedimente majore”

Îndrăgitul poet nu crede că vedetele în cauză ar fi fost întrebate despre decizia TVR, aşa cum nu s-a întâmplat nici în cazul său. Mircea Dinescu a prezentat şapte ani la televiziunea publică ”Politică şi delicateţuri”, emisiune pe care a lansat-o însă în 2012, la o altă televiziune, Realitatea TV. La 10 februarie 2021 el a realizat ultima emisiune de acest gen la TVR.

Din martie, acest an, Dinescu realizează, la Prima TV, show-ul ”Poezie şi delicateţuri”. Surse din televiziunea publică au declarat, pentru impact.ro, că situaţia reluării acestor emisiuni a fost analizată cu atenţie, din perspectiva drepturilor de autor: ”Nu există impedimente majore pe tema asta”.

Mircea Dinescu s-a enervat cand a vazut ca TVR redifuzeaza emisiuni cu Andreea Marin, Maruta si Horia Brenciu
Mircea Dinescu

TVR redifuzează emisiunile prezentate de Cătălin Măruţă, Horia Brenciu, Andreea Marin, Dan Negru și Cosmin Cernat

Televiziunea Publică a decis ca în grila de vară a TVR 2 să programeze fragmente din emisiunile de arhivă. Pretextul a fost oferit de aniversarea în 2021, a 65 de ani de la prima emisie. Programele au fost reunite sub conceptul ”generaţii TVR65”. Astfel, din 21 iunie, în zilele de luni şi marţi, între orele 20.00-22.00, vor putea fi vizionate sau revizionate producţii realizate cu mult timp în urmă şi prezentate de Cătălin Măruţă, Horia Brenciu, Andreea Marin, Dan Negru sau Cosmin Cernat, adică nume sonore ale audiovizualului românesc.

Mai exact, printre show-urile reprogramate sunt ”Surprize, surprize”, emisiunea Andreei Marin, ”Tonomatul şi Trupa de pe 2”, fosta emisiune prezentată de Cătălin Măruţă,  ”Robingo” , emisiunea din tinereţea inegalabilului Horia Brenciu, ”Expresul muzical”, show-ul de la TVR Timişoara, prezentat de Dan Negru, ”Şcoala vedetelor”, ”Piersic show”, cu Florin Piersic în rolul principal,  ”Atenţie, se cântă!”, emisiunea prezentată cândva de Horia Moculescu şi ”Ploaia de stele”, cu Cosmin Cernat, în prim-plan. În plus, din proiectul aniversar al TVR , ”GeneraţiiTVR65”, vor mai fi redifuzate şi câteva producţii dedicate copiilor, în frunte cu ”Tip Top Minitop”, ”Ba da, ba nu!” şi ”Abracadabra”.

Urmăriți Impact.ro și pe