Mircea Badea, reacție ironică în cazul Colectiv. Cum a comentat el verdictul judecătorilor

Diana Radu 16.12.2019, 15:01
Mircea Badea, reacție ironică în cazul Colectiv. Cum a comentat el verdictul judecătorilor

Magistrații au dat luni verdictul în cazul Colectiv, astfel Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost condamnsat la opt ani și șase luni la închisoare. Ceilalți trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare fiecare. În acest context, Mircea Badea a avut o reacție ironică pe contul său de Facebook.

Mircea Badea, reacție ironică la verdictul judecătorilor în cazul Colectiv

Prezentatorul de televiziune de la Antena 3, Mircea Badea, a reacționat pe contul său de Facebook după ce a aflat verdictul pe care l-au dat judecătării în cazul Colectiv. Mai exact, acesta s-a arătat contrariat de sentința primită de Piedone, dar și suprins că el nu a fost condamnat în cazul Colectiv. Mircea Badea nu înțelege cu ce sunt vinovați aceștia pentru că ”au dat unii cu artificii”.

;ircea Badea, Colectiv, reacție
Mircea Badea, reacție ironică la verdictul judecătorilor în cazul Colectiv

”Aflu cu surprindere că eu nu am fost condamnat Îîn cazul Colectiv. Ciudat. Cred că a fost o scăpare. Practic tot universul e vinovat că au dat unii cu artificii într-o hală industrială transformată firesc/normal/rațional în club”, a scris Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Incendiul din clubul Colectiv s-a produs pe data de 30 octombrie 2015, iar în urma incidentului 26 de persoane și-au piedut viața în incinta clubului, una care a murit în drum spre spital, 186 de persoane rănite, din care 146 spitalizate, 64 de suflete urcate la cer. Astăzi, la patru ani de la cel mai grav incendiu din România, magistrații au dat un verdict.

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare. De asemenea, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, George Matei şi Antonina Radu, au fost condamnați șa nouă ani și două luni de închisoare cu executare. Însă, sentința nu este definitivă.

Urmăriți Impact.ro și pe