Mircea Badea, anunțul zilei la TV. Toți românii vorbesc despre asta. Nu s-a ferit de cuvinte

Badea Violeta 09.12.2022, 10:38
Mircea Badea, anunțul zilei la TV. Toți românii vorbesc despre asta. Nu s-a ferit de cuvinte

România a ratat joi, 8 decembrie, intrarea în spațiul Schengen. Au fost două voturi împotriva țării noastre, cel al Austriei, care a refuzat categoric România, și cel al Olandei, care însă a precizat că susține țara noastră, dar nu și Bulgaria. La aflarea veștii, foarte mulți români au criticat în termeni duri poziția negativă a Austriei și au îndemnat la boicotarea acestei țări. Iată, însă, ce a spus Mircea Badea despre reacția poporului român!

Mircea Badea, despre reacția poporului român la auzul veștii că Austria a bloca aderarea României la Schengen

De 11 ani, România așteaptă să adere la Spaţiul Schengen. Acum, țara noastră a fost foarte aproape să atingă acest obiectiv, însă Austria ne-a încurcat planurile.

Astfel, românii s-au arătat dezamăgiți de rezultatul votului, propunând chiar boicotarea totală a orice ține de această țară. În mediul online, au apărut o serie de liste cu firme și produse austriece care au fost distribuite de mii se persoane.

Totodată, internauții au propus ca românii să nu mai meargă la ski în stațiunile din Austria. Însă, Mircea Badea nu crede că lucrurile vor merge în direcția propusă. Potrivit realizatorului TV, furia oamenilor nu va dura mult timp.

„În primul rând, presupusul boicot – care vine pe parte emoțională – nu se va întâmpla sigur. Îmi aduc aminte foarte bine, ca și cum ar fi fost azi, că, la un moment dat, pe vremurile cu mitingurile, cu Dragnea, nu mai intru în detalii, a fost o treabă cu o bancă…

Și eu m-am dus acolo, am zis nu se poate, am lichidat conturile. Cine a mai fost din arealul meu de răspândire care a făcut la fel? Nimeni! Eu am fost pe acțiune. Deci, stați liniștiți, vom scoate niște aburi pe nări acum și nimic altceva nu se va întâmpla”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Citește și Bulgaria continuă lupta pentru aderarea la Schengen: „Să nu mai inventăm argumente care nu sunt categoric în concordanță cu condițiile Schengen”!

Mircea Badea
Mircea Badea

Cum a comentat CTP votul negativ al Austriei

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul său caracteristic refuzul Austriei. Jurnalistul a criticat în termeni duri decizia acestei țări de a respinge România.

„Să presupunem că nu există acum decât Europa, nu și Uniunea Europeană. România ar fi avut aprobarea de a beneficia de reglementările de circulație Schengen din partea a 26 de țări, practic, a Europei. Nu vrea Austria? Asta e. Tirurile și persoanele venite din România ar ocoli rămășița imperiului habsburgic și Auf Wiedersehen!

Însă, pentru că există UE și România este membru de 15 ani, o singură voce, Austria, poate să ne interzică intrarea în condiții Schengen în toată Uniunea Europeană! Greu de imaginat o situație mai nedemocratică. Și ce argument minunat li se oferă astfel suveraniștilor anti UE, putiniștilor!…”, a precizat gazetarul într-un editorial publicat în Republica.

Citește și Președintele Klaus Iohannis, taxat de români. Cetățenii i-au transmis mesaje dure pentru că nu a ieșit la declarații după eșecul Schengen!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...